Quantcast
THE STREAM

Το Καρναβάλι της Πάτρας πάει για μέσα Σεπτέμβρη για να αιφνιδιάσει τον ιό

Η πρώτη φορά στην ιστορία του μεγάλου Πατρινού event που η χρήση μάσκας όχι απλά θα είναι must αλλά θα επιβάλλεται διά νόμου


THE NEWSROOM · 14 Μαΐου 2020

Μπορεί να μην το θυμάται κανένας (εκτός ίσως από τους Πατρινούς) επειδή εκείνη την περίοδο ξεκίνησε όλος αυτός ο χαμός, αλλά φέτος δεν έγινε καρναβάλι της Πάτρας. Το μεγάλο αχαϊκό πάρτι έφαγε πιστόλι, αλλά όχι πριν αφήσει πίσω του κάτι τέτοια κειμήλια για να τα βρουν οι ιστορικοί του μέλλοντος:

Το καρναβάλι βέβαια αναβλήθηκε και δεν ακυρώθηκε, με την πρώτη σκέψη που έπεσε τότε στο τραπέζι δείχνει προς Ιούνιο. Τελικά ακόμη κι αυτό αποδείχτηκε πολύ αισιόδοξο, καθώς η χώρα πρακτικά μόλις τώρα συμπλήρωσε το πρώτο της δεκαήμερο χωρίς απαγόρευση κυκλοφορίας.

Έτσι, η φάση πάει για τα μέσα Σεπτεμβρίου. Το όλο σκηνικό θα κρατήσει μία εβδομάδα (αν δεν έχει γίνει προφανώς καταστροφή μέχρι τότε) και θα περιλαμβάνει το φεστιβάλ, συναυλίες, χορευτικά, θεατρικά δρώμενα δρόμου, εκθέσεις μασκών, κατασκευές αρμάτων και μασκών, εκθέσεις καπέλων και ζωγραφικής.

Σύμφωνα με το thebest.gr η πρόεδρος του καρναβαλικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Ήρα Κουρή, δήλωσε τα εξής:

 «Όλα είναι ρευστά αφού η πανδημία δεν επιτρέπει να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Ο τρόπος που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο αυτού του καρναβαλικού φεστιβάλ θα είναι σε συνάρτηση με τα μέτρα προστασίας, που θα υπάρχουν εκείνη την περίοδο.»

Όσον αφορά την καυτή πατάτα κάθε διοργάνωσης αυτή την περίοδο, δηλαδή το πως θα είναι όσο πιο εξασφαλισμένη υγειονομικά γίνεται, η λύση θα δοθεί μέσω της προσαρμογής του περιεχομένου των εκδηλώσεων. Δεν ξέρουμε αν αυτό σημαίνει καρναβάλι με κανόνες social distancing, αλλά θα μας το δείξει το μέλλον. Στο εν λόγω πλάνο συμμετέχουν ο Δήμος Πατρέων, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το Επιμελητήριο Αχαΐας και η Ιταλία.

Με το θέμα βέβαια έχει αρχίσει να ασχολείται και ο πιο σημαντικός φορέας από όλους:

 

Best of internet