Quantcast
THE STREAM

Με Μαρία Σολωμού και Νίκο Οικονομόπουλο το μέτωπο καλλιτεχνών υπέρ Θείας Κοινωνίας

Τις δυνάμεις τους έρχεται να ενισχύσει η βετεράνος του αγώνα και λοιμωξιολόγος, Ελένη Γιαμαρέλλου


THE NEWSROOM · 14 Μαΐου 2020

Μία νέα ενδιαφέρουσα πανστρατιά φαίνεται πως σχηματίζεται στο χώρο των καλλιτεχνών, η οποία μέχρι στιγμής φαίνεται να περιλαμβάνει τόσο ηθοποιούς όσο και τραγουδιστές. Πρόκειται για ένα μέτωπο αφοσιωμένο στην υπεράσπιση των παραδόσεων της Ορθοδοξίας μας που πλήττεται και πιο συγκεκριμένα, της Θείας Κοινωνίας.

Δε χρειάζεται να αναφέρουμε όλη τη συζήτηση που έχει γίνει για το θέμα, όμως η Μαρία Σολωμού θέλει πολύ να τη συνεχίσει. Για την ακρίβεια, η πάλαι ποτέ πρωταγωνίστρια του Singles μίλησε στο Βήμα Ορθοδοξίας για το θέμα, όπου δήλωσε ότι θα κοινωνήσει κι ότι δε φοβάται τίποτα:

«Θα κοινωνήσω την Κυριακή και δεν φοβάμαι τίποτα. Έχω νηστέψει όλη την Σαρακοστή αλλά λόγω της Πανδημίας δεν κατάφερα να κοινωνήσω.»

Ενώ για τις συκοφαντίες ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται μέσω της διαδικασίας αυτής:

«Δεν θέλω να σκέφτομαι τέτοια πράγματα . Πιστεύω και θα κοινωνήσω το Σώμα και το αίμα του Χριστού.

Ο φόβος καμία φορά νικάει την πίστη. Και ειδικότερα εν μέσω πανδημίας αυτό βλέπουμε να συμβαίνει πιο συχνά . Ο κόσμος αυτή την περίοδο είναι ευάλωτος στον φόβο και ορισμένες φορές νικιέται από αυτόν.»

Σε αυτό τον αγώνα η ηθοποιός δεν είναι μόνη της. Ο γνωστός τενόρος, Νίκος Οικονομόπουλος, κατέθεσε κι αυτός τις δικές του σκέψεις για το θέμα, υπερθεματίζοντας μάλιστα ότι όχι απλά δεν φοβάται ότι θα κολλήσει, αλλά κι ότι θα κοινωνούσε ακόμη κι αν ο προηγούμενος έπασχε από μία κατάσταση που θυμίζει Σπιναλόγκα:

«Εκπροσωπώ τους ανθρώπους που θα ήθελαν να πάνε στην εκκλησία και να κοινωνήσουν. Εγώ θα κοινωνούσα αν ο προηγούμενος από εμένα ήταν λεπρός, ποια είναι η χειρότερη αρρώστια που μπορεί να υπάρχει, που να είναι κολλητική, εγώ θα πήγαινα, το ομολογώ, το λέω και δημοσίως να το μάθει ο κόσμος, θα το έκανα.»

Ο συγκεκριμένος βέβαια έχει αρκετές απόψεις εξίσου πληθωρικές με την προηγούμενη:

Βαθος

Gepostet von Giannakis Makris am Mittwoch, 13. Mai 2020

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο καλλιτέχνες δέχτηκαν ενισχύσεις και από τον χώρο της επιστήμης. Η επιφανής λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρρέλου μίλησε στον ΣΚΑΪ, όπου τόνισε ότι η Θεία Κοινωνία όχι μόνο δεν απειλεί, αλλά προστατεύει κιόλας την υγεία.

«Εγώ το λέω και το πιστεύω, όσοι κοινωνήσουν δεν θα κολλήσουν τον κορονοϊό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να πάει κάπου αλλού την άλλη μέρα, να κολλήσει τον ιό και μετά να ενοχοποιεί το μυστήριο.

Είναι κάτι που υπερβαίνει και το νου μας και τις απόψεις μας και τις σκέψεις μας. Ασφαλώς και την υγεία μας. Σε προφυλάσσει και στην υγεία σου ούτε συζήτηση.»

Η λοιμωξιολόγος εξήγησε επίσης ότι εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά, επειδή το μυστήριο είναι πάνω από την επιστήμη:

«Εδώ δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης. Είναι η έννοια του μυστηρίου. Η οποία είναι πάνω από την επιστήμη και επηρεάζει την επιστήμη. Επομένως ή πιστεύεις ότι συμμετέχεις στο μεγαλύτερο μυστήριο και δεν παθαίνεις τίποτα ή δεν πηγαίνεις να κοινωνήσεις αν φοβάσαι.»

Με τέτοια ανίκητη ομάδα να την υπερασπίζεται, πως να χάσει η Θεία Κοινωνία;

Best of internet