Quantcast
THE STREAM

Το φαξ καταργείται από το Δημόσιο, μπαίνουμε στην εποχή του Ίντερνετ Εξπλόρερ

Ένα από τα πλέον κλασικά εργαλεία της ελληνικής παράδοσης θα χαθεί λόγω άκαρδου εκσυγχρονισμού


THE NEWSROOM · 30 Απριλίου 2020

Έχετε δει αυτό το meme με το στυλό και την κασέτα ως μέσα ελέγχου της ηλικίας; Αν δεν το έχετε δει, ήρθε η ώρα να το γνωρίσετε:

Αν δεν ξέρετε την απάντηση, μπορείτε να μας πείτε απλά OK BOOMER. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα μας εδώ είναι άλλο.

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αποφάσισε να σκοτώσει έναν από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της ελληνικής παράδοσης και πιο συγκεκριμένα, έναν από τους πυλώνες της δημόσιας διοίκησης: Το φαξ, αυτό το πατροπαράδοτο εργαλείο επικοινωνίας με το οποίο μεγαλώσαμε και ωριμάσαμε, πρόκειται να καταργηθεί.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τον Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης που παρουσιάστηκε χτες Τετάρτη 29/04 στο υπουργικό συμβούλιο. Όπως αναφέρεται για το φαξ:

«Το φαξ αποτελεί πλέον έναν απαρχαιωμένο τρόπο επικοινωνίας. Εφεξής, παρέχονται άλλες δυνατότητες επικοινωνίας των φορέων του δημόσιου τομέα μεταξύ τους (διασύνδεση πρωτοκόλλων των φορέων μέσω του ΚΣΗΔΕ) και με τους πολίτες και επιχειρήσεις μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης ή μέσω email.»

Φεύγει το φαξ λοιπόν και έρχεται ο νεωτερισμός που λέγεται e-mail (άντε και του egov). Εκτός από την εκπαραθύρωση του φαξ, ο κώδικας μεταξύ άλλων κάνει την εισαγωγή για να έρθει στη χώρα μας ο δαίμονας του 5G και φέρνει τον Προσωπικό Αριθμό του πολίτη, ο οποίος έχει ασφαλώς σκοπό να μας οδηγήσει στη σκλαβιά.

Οι πιστοί του vintage μηχανήματος έχουν ήδη εξεγερθεί:

Ελπίζουμε τουλάχιστον η τελετουργική απόσυρση των φαξ από τα γραφεία των δημόσιων οργανισμών να γίνει όπως τους αξίζει:

Best of internet