Quantcast
THE STREAM

Ξάνθη: 326 τεστ βγαίνουν όλα αρνητικά, ακολουθούν πανηγυρισμοί από trap βιντεοκλίπ

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε αν η φιέστα που ακολούθησε τα αποτελέσματα των εξετάσεων τηρούσε το social distancing


THE NEWSROOM · 15 Απριλίου 2020

Δεν δείχνει και πολύ συνεργάσιμος μέχρι στιγμής ο κορωνοϊός στην προσπάθεια να βαφτιστούν υγειονομικές βόμβες οι ανά την επικράτεια συνοικίες των Ρομά. Το πρώτο δείγμα δόθηκε μετά την μεγάλη ανησυχία που έφεραν τα πρώτα κρούσματα στη συνοικία Νέα Σμύρνη της Λάρισας: Μέχρι και σήμερα, τα κρούσματα αυξάνονται με πολύ μικρό ρυθμό, καθώς πριν μία βδομάδα σχεδόν ήταν 20 και ως σήμερα έχουν φτάσει τα 35.

Σήμερα και αύριο θα συνεχιστούν οι μαζικοί έλεγχοι στους καταυλισμούς και τις συνοικίες που μένουν οι Ρομά της Θεσσαλίας, οπότε όσοι θα ήθελαν να ταυτιστεί ο κορωνοϊός με κάποια συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού μπορούν να συνεχίσουν να ελπίζουν προς το παρόν. Μηδενικά ήταν επίσης τα αποτελέσματα και στην προσφυγική δομή στο Κουτσόχερο, η οποία θα ήταν επίσης πολύ βολική για να βαφτιστεί υγειονομική βόμβα.

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν η εικόνα που έδειξαν τα τεστ στο Δροσερό Ξάνθης. Πριν λίγες μέρες, αφότου ένα βρέφος βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αν. Καραδέδος είχε κυριολεκτικά χαρακτηρίσει την περιοχή υγειονομική βόμβα:

«[Πρόκειται για] βόμβα υγειονομική στην περιοχή γιατί είναι Ρομά με όλα τα χαρακτηριστικά των Ρομά όσον αφορά την τήρηση της καραντίνας και γενικά της παρουσίας του κράτους εκεί μέσα που έχει πάντα τις δυσκολίες της.»

Επίσης, κάποιοι κάτοικοι φαίνεται πως χρέωσαν προκαταβολικά στους (Ρομά) κατοίκους κρούσματα κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να υπάρξει περιορισμένης κλίμακας φασαρία. Εντέλει και τα 326 δείγματα των εξετάσεων ήταν όλα αρνητικά, με αποτέλεσμα να λήξει όλο το σκηνικό με πανηγυρισμούς:

Οκ, θα συμφωνήσουμε κι εμείς ότι μάλλον δεν είχαν στείλει Β5 για τελετή πριν ξεκινήσουν να μαρσάρουν με τα παπάκια.

 

Best of internet