Quantcast
THE STREAM

Η ΕΛΑΣ θα ψάχνει με drones ποιοι παρτάρουν με σούβλα για ένα βουκολικό Blade Runner

Όταν λένε ότι φέτος δε θα σουβλίσετε το πατροπαράδοτο αρνί, το εννοούν 100%


THE NEWSROOM · 14 Απριλίου 2020

Ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα δούμε την πιο υψηλή τεχνολογία (οκ, περίπου)που παίζει να χρησιμοποιείται για τέτοιους σκοπούς, αλλά από την άλλη η εξέλιξη και η παράδοση είχαν από πάντα περίεργη σχέση. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο που η ΕΛΑΣ θα τη δει high-tech και θα εξαπολύσει τα drones της στους ουρανούς της Αττικής (αν όχι ολόκληρης της χώρας), όχι όμως για να πιάσει τεράστια φορτία με φούντα ή λαθραία σοκολατένια κουνέλια, αλλά για να εντοπίσει όσους σουβλίζουν αρνί.

Όπως έχει ειπωθεί εδώ και μέρες, ο στόχος δεν είναι οι σούβλες αυτές καθαυτές, αλλά οι μεγάλες οικογενειακές και φιλικές μαζώξεις. Δεδομένου ότι το ΣΚ απέχει τέσσερις μέρες, η Αστυνομία δουλεύει διάφορες πιθανές μεθόδους: Από την απαγόρευση κυκλοφορίας των ΙΧ (σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής) και την εντατικοποίηση των ελέγχων, μέχρι τον εντοπισμό των μεγάλων πασχαλινών parties μέσω drone.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη συνέπεια θα είναι οι απλές συστάσεις. Αν βέβαια τα drones εντοπίσουν κάποιο όργιο κρέατος και αλκοόλ, τότε πολύ πιθανόν να παίξει και προστιμάκι (ή προστιμάρα).

 

Δείτε το βίντεο:

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω cunning plan θα είναι το τρίτο και φαρμακερό από μία τριπλέτα επιχειρησιακών σχεδίων. Αυτή θα αφορά κατά σειρά τα ψώνια της Μεγάλης Εβδομάδας, το ενδεχόμενο του αντάρτικου στις εκκλησίες τη Μεγάλη Παρασκευή και τελικά τα φαγοπότια του Σαββάτου και της Κυριακής.

Το τρίτο σχέδιο μάλιστα έχει πάρει τον ακόμη ανεπίσημο τίτλο Επιχείρηση «Μαγειρίτσα», κάτι που ελπίζουμε να επισημοποιηθεί με όλη μας την καρδιά.

Best of internet