Quantcast
THE STREAM

Παπάδες και γαλάζια δήμαρχος κάνουν Θεία Λειτουργία κόντρα στην άθεη καραντίνα

Σε Κουκάκι και Κέρκυρα κάποιοι αυθεντικοί ορθόδοξοι δεν μάσησαν από απαγορεύσεις κυκλοφορίας και πίστης


THE NEWSROOM · 13 Απριλίου 2020

Δεν ξέρουμε πως τα κατάφερε το Κουκάκι να αποτελεί ταυτόχρονα το επίκεντρο του Airbnb και της ανομίας στην Ελλάδα, αλλά το γεγονός δεν αλλάζει. Λίγους μήνες μετά την θρυλική πλέον πολιορκία ενός σπιτιού από την ΕΛΑΣ επειδή (το σπίτι) είχε την κάκιστη ιδέα να βρίσκεται δίπλα σε μια κατάληψη, το πρωί της Κυριακής 12/4 μας επιφύλασσε μία ακόμη πιο μοναδική μορφή παρανομίας.

Για την ακρίβεια, ήταν μία ανομία που ταιριάζει άψογα στην Μεγάλη Εβδομάδα: Ο ιερέας του ναού του Αγίου Νικολάου άνοιξε κανονικά την εκκλησία βάζοντας μέσα πιστούς από την πίσω πόρτα και πρόσφερε Θεία Κοινωνία σε 15 περίπου άτομα, μεταξύ των οποίων και έναν πατέρα με το παιδάκι του. Το όλο περιστατικό αποθανατίστηκε σε φωτογραφίες των γειτόνων:

Όταν μάλιστα οι γείτονες του είπαν ότι «μαν αυτό μάλλον δεν πρέπει να γίνει», ο ιερέας φαίνεται να απάντησε ότι δεν κάνει τίποτα παράνομο. Αν όμως νομίζετε ότι το αντάρτικο κατά του αποκλεισμού των εκκλησιών είναι Αθηναϊκή πατέντα, κάνετε μεγάλο λάθος. Το ίδιο πράγμα συνέβη στον Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα.

Ήταν μάλιστα ακόμη πιο τούμπανο σε σχέση με το Κουκάκι, καθώς σύμφωνα με τοπικά μέσα εκτός από τον μητροπολίτη που τέλεσε τη λειτουργία και πρόσφερε και μετάληψη στο τέλος, τους παπάδες και το υπόλοιπο προσωπικό της εκκλησίας, παρόντες ήταν επίσης και δημοσιογράφοι και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης: Η Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία, εκπρόσωποι φιλαρμονικών και ιερείς.

Αν μάλιστα είχατε την απορία σε ποιο κόμμα ανήκει η κ. Υδραίου:

«Το 2019 θα είναι χρονιά επανεκκίνησης, χρονιά που η Ελλάδα θα αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση. Και τα Ιόνια έχουν ανάγκη αυτή την επανεκκίνηση με την πρωτιά της Ν.Δ. Για τον λόγο αυτό, για την κατάκτηση αυτής της πρωτιάς, στα Ιόνια τασσόμαστε στο πλευρό της Ρόδης Κράτσα και για τον Δήμο Κέρκυρας στηρίζουμε την Μερόπη Υδραίου.»

Η οποία κ. Υδραίου τον Ιανουάριο είχε φωτογραφηθεί σε κάτι σαν θρόνο, είτε γιατί είναι της σχολής Πατούλη είτε γιατί νοσταλγεί γενικά τις vintage εποχές της πανούκλας:

Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη, προκοπή στα σπίτια μας και στο μεγάλο σπιτικό μας τον Δήμο μας.Χρόνια πολλά ξεχωριστά σε…

Gepostet von Μερόπη Υδραίου am Mittwoch, 1. Januar 2020

Αλλά είχε συμμετάσχει και στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», έτσι επειδή μπορεί:

Ανακοίνωση για τα γεγονότα έβγαλαν τόσο η Αρχιεπισκοπή Αθηνών:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως.

Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.»

Όσο και ο σκληρός αλλά και φωτογενής υφυπουργός Πολ.Προ. Νίκος Χαρδαλιάς:

«Aυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.»

Με τη σειρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ζήτησε να παρέμβουν οι εισαγγελείς, οπότε τόσο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης όσο και Εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης έχουν σχηματίσει δικογραφίες για τα δύο περιστατικά. Με βάση την ΚΥΑ όσο και το άρθρο 285 ΠΚ, οι δύο αρμόδιοι ρασοφόροι θα πάρουν για δώρο Πάσχα υπολογίσιμα χρηματικά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης έως και 5 χρόνια.

Αν μάλιστα προκύψει ότι λόγω της λειτουργίας και της Θείας Κοινωνίας μεταδόθηκε σε άλλα πρόσωπα ο ιός, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι και με κακουργήματα. Αμφότεροι οι ιερείς προς το παρόν φαίνεται πως το έχουν σκάσει για να γλιτώσει το αυτόφωρο που λήγει σήμερα το βράδυ.

Η επέμβαση του ιππικού στο ναό

Εμείς τα έχουμε ξαναπεί, τουλάχιστον αυτές οι μέρες μας έδειξαν τις ικανότητες της Εκκλησίας μας να προσαρμόζεται στις συνθήκες δίωξης που βιώνει η πίστη μας.

 

Best of internet