Quantcast
THE STREAM

Την λύση για την ενδοοικογενειακή βία ανακάλυψαν ιδιοκτήτης κάβας και δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ

Το ξέρατε ότι ένα καλό μπουκάλι κρασί μπορεί να κάνει θαύματα για το ζήτημα της έμφυλης βίας; Κάμερα στο Νίκο


THE NEWSROOM · 6 Απριλίου 2020

Ένα όνομα, μία ιστορία: Ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Νίκος Υποφάντης δεν είναι απλά ένας δημοσιογράφος. Είναι ο άνθρωπος που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στο κατοστάρι μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου:

Και ο άνθρωπος που με σκληρή έρευνα και τραπεζοειδή λογική απέδειξε ότι δεν μπορείς να σηκώσεις 100 χιλιάρικα από ATM (και κατέκτησε επάξια μία θέση στα περσινά μας βραβεία):

Θα αναρωτιέστε ήδη τι άλλο μένει να καταφέρει κανείς μετά από αυτά τα Ομηρικά έπη, αγαπητές φίλες και φίλοι. Κι όμως, όλα γίνονται. Η αφορμή μάλιστα ήταν μία τελείως μη-inspirational στιγμή ζωντανά στον αέρα του ΣΚΑΪ: Η στιγμή που ένας ιδιοκτήτης κάβας ανέπτυσσε για το πως τα πάνε οι κάβες σε καιρό καραντίνας.

Έτσι, μάθαμε ότι μετά το αρχικό πιστόλι που έριξαν οι κάβες, τα πράγματα όχι απλά πηγαίνουν καλύτερα, αλλά οι κάβες έχουν φτάσει να προσφέρουν κοινωφελή [sic] έργο, γιατί βοηθάνε στην πάταξη της ενδοοικογενειακής βίας.

Όπως μάθαμε πρόσφατα από εφημερίδα της χώρας, η εν λόγω μορφή βίας (η οποία είναι φυσικά τελείως γενική και Battle Royale και σε καμία περίπτωση δεν είναι συντριπτικά άντρες να κακοποιούν γυναίκες) προκύπτει λόγω της βαρεμάρας από την καραντίνα και το πολύ μέσα σπίτι – η  Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, η οποία υποστήριξε ότι η παραμονή στο σπίτι δε μπορεί να ερμηνεύσει από μόνη της αυτά την αύξηση αυτών των περιστατικών, έχει κι αυτή έλλειψη κρίσιμων γνώσεων.

«Οι μέρες που διανύουμε είναι πρωτόγνωρες και η συσσωρευμένη ένταση λόγω άγχους  είναι πιθανό να προκαλέσει εντονότερες αντιδράσεις. Αυτό δεν σημαίνει πως ο επιβεβλημένος περιορισμός μετακινήσεων και η παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι είναι ο μοναδικός λόγος αύξησης των κρουσμάτων βίας.

Ένας σύντροφος ή σύζυγος (πρώην ή νυν) με τάσεις βίας και κακοποίησης και με ανάλογο τρόπο συμπεριφοράς στη σύντροφο ή σύζυγο,  θα εκδηλωθεί ασχέτως καραντίνας και κατ’ οίκον περιορισμού.»

Πιο κατατοπισμένος φαίνεται να είναι ο ιδιοκτήτης της κάβας, ο οποίος υποστήριξε ότι όλα θα λυθούν αν οι δύο πλευρές των ζευγαριών καταφέρουν να βάλουν σε καταστολή μέσω αλκοόλ η μία την άλλη. Πχ, είσαι γυναίκα και σε δέρνει ο σύζυγος σου; Με ένα μπουκάλι Μερλό-Σαββατιανό και κι ένα ούζο Πλωμαρίου θα λύσεις όλα σου τα προβλήματα.

Η συγκεκριμένη προσέγγιση ενθουσίασε και τον Νίκο Υποφάντη, ο οποίος ολοφάνερα απόλαυσε το χωρατό του ιδιοκτήτη της κάβας. Αν μη τι άλλο, είναι καλό να γελάμε και λίγο μέσα σε αυτή τη γκοθομουντάδα.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Αν μη τι άλλο θα βγούμε όντως πιο μορφωμένοι από εδώ μέσα.

Best of internet