Quantcast
THE STREAM

Μέχρι και η μπύρα Κορόνα έπεσε θύμα του ιού, σταματά να παράγεται γιατί είναι «μη βασική»

Ούτε τη συνονόματη Μεξικάνικη μπύρα δε λυπήθηκε ο άσπλαχνος κορωνοϊός


THE NEWSROOM · 3 Απριλίου 2020

Μέχρι και η συνονόματη μπύρα φαίνεται πως έπεσε θύμα του Covid19, του ιού που δίδαξε σε μία ολόκληρη νέα γενιά την έννοια του cocooning. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της μπύρας να πάρει αποστάσεις (no pun intended) από το θέμα, όταν αυτό βέβαια ήταν στο στάδιο «μία αρρώστια κάπου εκεί στα ανατολικά» και δεν είχε φτάσει στο level «πανδημία», το Ίντερνετ (ή τουλάχιστον μία μερίδα του) δεν πείστηκε ποτέ ότι η μπύρα και ο κορωνοϊός δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Σαν να μην έφτανε αυτού του είδους το publicity, αλλά και η μεγάλη οικονομική χαλάστρα από τη μεγάλη πτώση της αγοράς της Κίνας τους προηγούμενους μήνες, η Κορόνα έχει τώρα να αντιμετωπίσει ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα, η μεξικάνικη μπύρα θα σταματήσει (προσωρινά) να παράγεται και να εξάγεται, διότι η κυβέρνηση του Μεξικού θεωρεί τη δραστηριότητα της εταιρείας που τις παράγει μη βασική.

Έτσι η ζυθοποιία Grupo Modelo ανακοίνωσε χθες Πέμπτη 2/4 ότι διακόπτεται η παραγωγή της Κορόνα και των άλλων brands της, τα οποία μάλιστα εξάγονται σε 180 χώρες. Αυτό είναι αναμφίβολα δράμα για την εταιρεία, αλλά η κυβέρνηση του Μεξικού αυτή τη βδομάδα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 1.510 κρούσματα και 50 θάνατοι, κάτι που είναι αναμφίβολα ακόμα μεγαλύτερο δράμα.

Έτσι η ζυθοποιία ανακοίνωσε ότι από Κυριακή πάει σε παύση της παραγωγής:

«Εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κρίνει σκόπιμο να εκδώσει κάποια διευκρίνιση επιβεβαιώνοντας την μπίρα ως αγροτοβιομηχανικό προϊόν, στην Grupo Modelo είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε ένα σχέδιο με πάνω από το 75% του προσωπικού μας να εργάζεται από το σπίτι και ταυτόχρονα με εγγυημένη την παραγωγή μπύρας.»

Να είσαι μπύρα, να είναι καλοκαίρι σε δύο μήνες και να σε λένε «μη βασικό προϊόν», μη σου τύχει.

(πηγή)

 

Best of internet