Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, η Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη την Πρωταπριλιά

Μάλλον γρήγορα φαίνεται να προσαρμόζεται η Εκκλησία της Ελλάδος σε άθεα πράγματα όπως ιούς και τεχνολογίες


THE NEWSROOM · 30 Μαρτίου 2020

Έναν μεγάλο ορθόδοξο κουβά (και δεν εννοούμε την κολυμπήθρα) πήγαν όλοι όσοι πίστευαν ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δε μπορεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε λίγη σκέψη μέχρι να παρθεί η μεγάλη απόφαση, όμως τελικά το πράγμα πήγε όπως έπρεπε να πάει: Η μεν επίσημη γραμμή της Ιεράς Συνόδου αποφάσισε ότι οι εκκλησίες θα κλείσουν παρότι η Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδει Covid-19, οι δε φραξιονιστές αντάρτες καλούν τον κόσμο να κοινωνήσει στέλνοντας 6 στο 13033.

Κάπου εδώ πρέπει να αναφερθεί και η Mad Max πρωτοβουλία του Αμβρόσιου:

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε όμως να κάνει άλλο ένα βήμα προς τα μπροστά, τηρώντας τους νέους κανόνες του παιχνιδιού και μπαίνοντας ταυτόχρονα και στην ψηφιακή εποχή – με ένα σμπάρο, δύο τριγώνια. Έτσι, η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την 1η Απριλίου θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, μάλλον γιατί δεν έχουν ακούσει για το φάρμακο του Αμβρόσιου που μπορεί να τους προστατέψει.

Μπορεί επίσης να μην είναι αρκετά πιστοί. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Συνέρχεται μέσω τηλεδιασκέψεως το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Απριλίου 2020 η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, συμφώνως προς τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου.»

Ελπίζουμε να μπει και κανένα φίλτρο όπως στην Ιταλία για να νοστιμίσει λίγο το πράγμα.

Best of internet