Quantcast
THE STREAM

1000 ευρώ καμπάνα έκαστος για παρεάκια άνω των 10 ατόμων ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Θα κάνετε cocooning είτε το θέλετε είτε όχι


THE NEWSROOM · 18 Μαρτίου 2020

Cocooning θέλοντας και μη θα πρέπει να κάνει ο κόσμος μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς σήμερα το απόγευμα (18/3). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε μεν για απαγόρευση των συναθροίσεων και πολλοί πιθανώς να πίστεψαν ότι δεν το εννοεί, όμως όπως όλα δείχνουν, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση όντως προσανατολίζεται στο να καμπανιάσει άγρια όποιο υπαίθριο παρεάκι ξεπερνά τα 10 άτομα. Τα μέλη των αμαρτωλών συναθροίσεων (μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό) θα πληρώνουν μάλιστα διοικητικό πρόστιμο 1000 ευρώ έκαστος.

Εκτός αυτού, θα απαγορευθούν και οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες με πάνω από 10 άτομα συμμετοχή. Αν είχατε σκοπό να μαζέψετε τα φιλαράκια σας για να τους παίξετε Μαραβέγια, θα πρέπει να είναι μέχρι 9, αν και η επιλογή του Μαραβέγια είναι μία καλή μέθοδος για να είστε σίγουροι ότι δεν θα έχει πολύ κόσμο.

 

Οι εξαιρέσεις θα είναι η μετάβαση στην εργασία, σε γιατρό, σε κατάστημα τροφίμων, σε ταχυδρομείο, τράπεζα, πρατήριο καυσίμων, η μετάβαση για βοήθεια ανθρώπων που έχουν ανάγκη, και κίνηση με απόσταση με 1,5 μέτρο με συνοδεία κάποιου. Ο υφυπουργός τόνισε επίσης οι επιχειρήσεις πρέπει να λειτουργούν με rotation με το αναγκαίο προσωπικό και ότι τα call centers (για τα οποία τις τελευταίες μέρες υπάρχουν πολλές καταγγελίες για παραβιάσεις στον κανονισμό ασφαλείας 1, 2, 3) πρέπει να λειτουργούν με θέσεις εργασίας που έχουν απόσταση μεταξύ τους τα δύο μέτρα.

Όπως είπε:

«Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε όλους αυτούς που θα έπρεπε να είναι σπίτι τους και δεν μπορούν όπως πέρα από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, delivery, κούριερ κλπ.»

Αν βέβαια κυκλοφορούμε όλοι όπως ο παρακάτω Κομοτηναίος, μήπως δεν είναι απαραίτητο το πρόστιμο και τα μέτρα ασφαλείας;

Τροφή για σκέψη.

 

Best of internet