Quantcast
THE STREAM

Κύπρος: Πρώην μητροπολίτης θα μείνει σπίτι του επειδή κόλλησαν δύο ψάλτες

Ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος θα τεθεί σε αυτοπεριορισμό μετά από κρούσμα σε ναό όπου απήγγειλε Χαιρετισμούς


THE NEWSROOM · 18 Μαρτίου 2020

Στο σπίτι του πρόκειται να περάσει τις επόμενες 14 μέρες ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος. Ο πρώην chief ιερέας της Κυπριακής μητρόπολης δήλωσε χτες το βράδυ 17/3 στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της Κρατικής τηλεόρασης ότι θα μπει σε αυτοπεριορισμό, λόγω του ότι την προηγούμενη Παρασκευή απήγγειλε τους Χαιρετισμούς στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου, όπου ο ο δεξιός ψάλτης προσβλήθηκε επιβεβαιωμένα από κορωνοϊό.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα τις επόμενες μέρες, όταν ένας δεύτερος ψάλτης προέκυψε θετικός στον ιό, με αποτέλεσμα να τεθούν κι άλλοι ιερείς σε περιορισμό. Ο ναός του Αγίου Φανουρίου θα μείνει κι αυτός κλειστός για 15 μέρες, ενώ ο μητροπολίτης Χρυσόστομος κάλεσε τους πιστούς να υπακούσουν τις οδηγίες της Κυβέρνησης και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Όπως είπε αναφερόμενος στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Κυριακή 15 Μαρτίου η Ιερά Αρχιεπισκοπή:

«Πάνω από όλα φοβούμαι ότι δεν έχουν την αγάπη προς το ποίμνιό τους. Δεν μιλάμε κανείς ενάντια στη Θεία Μετάληψη. Μιλούμε για τις συγκεντρώσεις των πολλών ανθρώπων, που η επιστήμη λέει καθαρά πως αυτό επηρεάζει την υγεία των ανθρώπων, τους ανθρώπους που αγαπούμε, που υπηρετούμε.

Εκείνο που είναι απόλυτα σωστό είναι αυτό που λέει ο Μακαριώτατος στην ανακοίνωσή του, τα άλλα όλα νομίζω είναι είτε εγωιστικά είτε αγνοούμε πράγματα που οφείλαμε να ξέρουμε οι πάντες.»

Μάλλον πρέπει να πάει ο Αμβρόσιος από εκεί να του πει δύο λογάκια για το θέμα.

Best of internet