Quantcast
THE STREAM

Κως: Στα 12 ευρώ έχει φτάσει το κωλόχαρτο λόγω της προσφοράς και της ζήτησης

Τα χρηματιστήρια πέφτουν, όμως η αγορά κωλόχαρτου φαίνεται πως ανεβαίνει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς


THE NEWSROOM · 17 Μαρτίου 2020

Τις (προηγούμενες) δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη φαίνεται πως έλαβαν καλά υπόψη τους κάποιοι προμηθευτές στην Κω. Λίγες μέρες πριν, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός είχε εξηγήσει στους απαντεχού άσχετους από οικονομικά ότι οι αυξήσεις στην τιμή των αντισηπτικών (από 1 ευρώ σε 3) είναι λογικές βάσει του νόμου της προσφοράς και της ζήτησης.

Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός όταν οι δημοσιογράφοι του είπαν ότι η αύξηση αυτή δεν είναι μικρή:

«Μπορεί να μην είναι μικρή ποσοστιαία αλλά δεν είναι και αδικαιολόγητη γιατί ένα προϊόν αυξάνει την τιμή του βάσει προσφοράς, άρα δεν μπορείς να πεις ότι αυτό είναι αισχροκέρδεια

Και από το λογαριασμό του υπουργού μετά το 6ο λεπτό:

Από τότε βέβαια (και μετά από ένα κύκλο τοποθετήσεων αγάπης από την αντιπολίτευση) τα δεδομένα άλλαξαν και χτες το βράδυ ο Άδωνις Γεωργιάδης υποσχόταν βαρβάτα πρόστιμα για όσους αισχροκερδούν, τα οποία μάλιστα θα εγγυηθεί μία νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Τα νέα βέβαια δεν έχουν φτάσει ακόμη στην Κω, όπου κάποιοι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι το γνωστό μας κωλόχαρτο πλέον κοστίζει 12 ευρώ το ρολό.

Όπως καταγγέλει η κάτοικος του νησιού κ. Δήμητρα που λαμβάνει μόνο μία αναπηρική σύνταξη:

«Έχουν πάει στα ύψη τις τιμές, κάντε κάτι. Πας να αγοράσεις και βλέπεις τιμές εξωφρενικές. Το απολυμαντικό σπρέι από τα 2,5 ευρώ έχει πάει στα 5 ευρώ και το χαρτί υγείας, αν έχεις το Θεό σου, έχει πάει στα 12 ευρώ!

Τα μακαρόνια από τα 50-60 λεπτά τα φθηνά, έχουν πάει στο 1 ευρώ και στο 1,20 ευρώ. Έχει πάει 1,10€ η πατάτα και το κρεμμύδι, όλα τα έχουν πάει διπλή τιμή.»

Δείτε το βίντεο:

Καλό θα ήταν να σπεύσει ο κ. Γεωργιάδης να της κάνει ένα πρόχειρο σεμινάριο για τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης, ώστε να μην παραμείνει άλλο στην άγνοια που βρίσκεται.

Gepostet von Kostas Asimakopoulos am Montag, 16. März 2020

Gepostet von Haris Papageorg am Montag, 16. März 2020

H ελληνική κραυγή

Gepostet von Alexandros Chris am Dienstag, 17. März 2020

Best of internet