Quantcast
THE STREAM

«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» δήλωσε Μητροπολίτης που έλεγε ότι θα έγλειφε τη Θεία Κοινωνία απ’το πάτωμα

Εντωμεταξύ μία άλλη Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να αλλαξοπιστήσει και έκανε απολύμανση σε 12 εκκλησίες της


THE NEWSROOM · 13 Μαρτίου 2020

«Καλή η πίστη στο Θεό, όμως και η απολύμανση δεν είναι και τόσο κακή» φαίνεται πως είναι το σλόγκαν μίας μερίδας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παρά το ιδιαίτερα σταυροφορικό κλίμα των προηγούμενων ημερών, όταν η Διεθνής Ιερά Σύνοδος και μία σειρά από στελέχη της υπερασπίστηκαν από τους αλλόθρησκους της δημόσιας υγείας τόσο την Θεία Κοινωνία, όσο και το δικαίωμα των ναών να συνεχίσουν να λειτουργούν, τις τελευταίες δύο ημέρες τα πράγματα έχουν πάρει μία ελαφρώς διαφορετική τροπή.

Έτσι, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στη Θεσσαλονίκη συνεννοήθηκε με τον μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών κ.Βαρνάβα με σκοπό να απολυμανθούν όλες οι εκκλησίες στα όρια του δήμου. Έτσι απολυμάνθηκαν 12 εκκλησίες και διάφορα εκκλησιαστικά κτήρια, μεταξύ των οποίων και το επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

Μία αρκετά απότομη μεταστροφή έκανε και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών. Λίγες μέρες νωρίτερα, ο μητροπολίτης εντυπωσίασε δηλώνοντας ότι  «φυσικά και θα κοινωνούσα αμέσως μετά από κάποιον» που έχει προσβληθεί από κοροναϊό και ότι «οι ιερείς γλείφουμε από το πάτωμα την θεία κοινωνία αν τυχόν πέσει κάτω».

Αυτή ήταν η δήλωση του Συμεών:

«Πάσχουμε πάντοτε από διπολισμούς από αυτούς οι οποίοι προσεγγίζουν και απαξιώνουν και βλασφημούν έναντι του Μυστηρίου και από αυτούς που δίνουν μια μαγική χροιά στο Μυστήριο λες και η Θεία Κοινωνία  είναι πολυβιταμίνη που θα σε κάνει σούπερμαν.  O Χριστός είναι η Θεία Κοινωνία. Δεν είναι το μαγικό το οποίο θα σε κάνει να μην αρρωσταίνεις ή να μην πεθαίνεις. Αλλά δεν μεταδίδει η ίδια τον ιό.  Άλλωστε ούτε κανείς μπορεί να μας τεκμηριώσει ποτέ ότι μεταδόθηκε κάποιος ιός μέσα από την Θεία Ευχαριστία. Όποιος το ισχυρίζεται αυτό ας μας το τεκμηριώσει. Ίσα ίσα υπάρχουν εκ του αντιθέτου μαρτυρίες και εμπειρία από την ζωή της Εκκλησίας μας.

Αν γνώριζα ότι ο προηγούμενος πιστός έχει προσβληθεί από κορωνοιό, φυσικά και θα κοινωνούσα αμέσως μετά από εκείνον. Θυμηθείτε πως εμείς οι ιερείς γλείφουμε από το πάτωμα την θεία κοινωνία αν τυχόν πέσει κάτω….Αν με δείτε να εξαφανίζομαι για 15 ημέρες να καταλάβετε ότι κόλλησα. Το κακό είναι ότι θα πρέπει να μπει σε καραντίνα όλος ο νομός αφού συναντιέμαι καθημερινά με πολύ κόσμο, έχω συναντηθεί με χιλιάδες…

“Οι ιερείς μεταλαμβάνουμε τελευταίοι και αφού με το ίδιο κουταλάκι έχουν κοινωνήσει όλοι οι πιστοί. Δεν βάζουμε στο τάπερ όση κοινωνία περισσέψει.»

Και το βίντεο:

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών για τον κορωνοιο και τη Θεία κοινωνία

Συνέντευξη τύπου με αφορμή την Σαρακοστή παραχώρησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Κ.κ Συμεών, απαντώντας σε ερωτήματα αναφορικά με τον κωρονοιο αλλά και τη Θεία κοινωνία

Gepostet von Lamianow.gr am Samstag, 7. März 2020

Λίγες μέρες μετά, ο μητροπολίτης αποφάσισε να αλλαξοπιστήσει (οκ, περίπου). Η νέα γραμμή, την οποία κοινοποίησε με εγκύκλιό του, είναι ότι προσέχουμε την επιστήμη, ότι τα πράγματα είναι σοβαρά κι ότι βρισκόμαστε συναγερμό:

«Η πρότασή μου προς όλους σας είναι απλή. Προσέχουμε με όλη μας την επιστήμη και προσευχόμαστε με όλο μας το είναι. Tούτη την ώρα, ας ασπαστούμε νοητά ο ένας στον άλλον. Μόλις περάσει το τσουνάμι θα ασπαστούμε ο ένας στον άλλον θερμά και άμεσα.

[Είναι] περίοδος μεγάλης δοκιμασίας, περίοδο μεγάλου πειρασμού, μεγάλης αγωνίας την οποία όπως λέει, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με σύνεση και ενότητα, με υπευθυνότητα, με ψυχραιμία, με νηφαλιότητα, με αυτοπειθαρχία,με πολλή προσευχή και ασκητικό ήθος.

[Η γνώση και η επιστήμη είναι απαραίτητες] ιδιαίτερα για την κάλυψη των σωστών μέτρων προστασίας και αυτοπροστασίας. Δεν πρέπει να είμαστε ενάντια των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Η πολεμική μας θα πρέπει να είναι μονάχα εναντίον του ιού και εναντίον του ιού της ανευθυνότητας, της μη συμμόρφωσης προς τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και κυρίως της επιπολαιότητας, σύμπτωμα της οποίας είναι και ο πανικός ή η απώλεια ψυχραιμίας.»

Τα πράγματα δεν είναι αστεία. Είναι πολύ σοβαρά. Βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού. Όσο μπορείτε περιορίσετε τις μετακινήσεις σας, μείνετε στο σπίτι σας. Όλα αυτά θα πρέπει να ισχύουν πολύ περισσότερο για τους χώρους μαζικών συναθροίσεων.»

Τα πράγματα τα έθεσε με πολύ σαφή τρόπο ο γνωστός παπαδολόγος/επιδημιολόγος Αντώνης Βαβαγιάννης:

 

Best of internet