Quantcast
THE STREAM

Η κυβέρνηση θα φτιάξει αντισηπτικά από ποτά – μπόμπες αξιοποιώντας τα μεγάλα κοιτάσματα της χώρας

Τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών θα συνεργαστούν για να μην πάει χαμένο το αλκοόλ που παραλίγο να σας τυφλώσει το καλοκαίρι


THE NEWSROOM · 10 Μαρτίου 2020

Τα πρώτα homemade αντισηπτικά ετοιμάζονται να λανσάρουν το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες ελλείψεις υλικού που έχει η χώρα. Αυτό που εντυπωσιάζει στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία όμως δεν είναι απλά το αυτοσχέδιο της υπόθεσης, αλλά η πρώτη ύλη που βρέθηκε για το εγχείρημα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες λοιπόν, τα 3 υπουργεία πήραν την απόφαση και κατέθεσαν την αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση να φτιαχτούν αντισηπτικά από κατασχεμένα ποτά – μπόμπες. Η αλήθεια είναι πως η αφθονία της συγκεκριμένης πρώτης ύλης στην Ελλάδα κάνει την εν λόγω πρωτοβουλία σαφώς βιώσιμη, αν θέλετε τη γνώμη μας.

Έτσι, η ρύθμιση θα επιτρέπει στον διοικητή της ΑΑΔΕ να παραχωρεί στο υπουργείο Υγείας το κατασχεμένο ή δημευμένο αλκοόλ ώστε να φτιαχτούν αντισηπτικά, πάντα με βάση την έκθεση εξέτασης δείγματος που εκδίδει η αρμόδια Χημική Υπηρεσία. Το πρώτο πακέτο μάλιστα φέρεται να έχει μέγεθος 120 τόνων – είπαμε, αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο η χώρα είναι διεθνώς καταξιωμένος παραγωγός.

Εκτός από τα παραπάνω, η ίδια διάταξη ορίζει ότι οι εργασίες παρασκευής αντισηπτικών ειδών από επιχειρήσεις για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας θα απαλλάσσονται από τον προβλεπόμενο ΦΠΑ. Ο δε προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας ενισχύθηκε έκτακτα με 15 εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια υγειονομικού υλικού.

Πολύ πιθανόν να είναι οι πρώτες μπόμπες που θα σώζουν ζωές στην ιστορία.

 

Best of internet