Quantcast
THE STREAM

Καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας δηλώνει κι αυτή ότι ΟΛΑ ΠΟΠΑ με κορωνοϊό και Θεία Κοινωνία

Δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι πιστοί ότι θα τους κόψουν την Θεία Κοινωνία, καθάρισε γι’αυτούς μία καθηγήτρια του ΕΚΠΑ


THE NEWSROOM · 6 Μαρτίου 2020

Τελικά μίλησε όντως η επιστήμη για το ζήτημα conflict μεταξύ κορωνοϊού και Θείας Κοινωνίας. Η πρώτη σοβαρή τοποθέτηση έγινε από τον ιερέα Στυλιανό Καρπαθίου μέσω τηλεόρασης, η δεύτερη από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας μέσω τηλεφώνου και τώρα ήρθε η ώρα να τριτώσει το κακό – ή μάλλον το καλό.

Αυτή τη φορά μάλιστα τοποθετήθηκε ένα άτομο που είναι και τυπικά επιστήμονας: Η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελένη Γιαμαρέλλου, η οποία μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο απάντησε αν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού από τη Θεία Κοινωνία. Η τοποθέτηση της ήταν ότι φυσικά και δεν παίζει κανένα πρόβλημα:

«Αδίκως έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα. Η θεία κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κλπ.

Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο.»

Κι επειδή όντως δεν της αρέσουν οι μεσοβέζικες λύσεις, τόνισε ότι θα κοινωνούσε ακόμη και στην περίπτωση που στη θεία κοινωνία ο προηγούμενος πιστός είχε προσβληθεί από κορωνοϊό:

«θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο μυστήριο. Σας λέω αυτό που θα κάνω για τον εαυτό μου και το πιστεύω για όλους.»

Επειδή βέβαια η Θεία Πρόνοια ζορίζεται λίγο με τους ηλικιωμένους, πρότεινε στους άνω των 65 με προβλήματα υγείας να κάτσουν σπίτι αντί να πάνε εκκλησία:

«Ανήκω σε αυτούς που θα πήγαιναν στην εκκλησία αλλά θα πρότεινα σε άτομα άνω των 65 ετών που έχουν καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, διαβήτη, προβλήματα με τα νεφρά ή σε ανοσοκαταστολή, μέχρι να εξελιχθεί η ιστορία και να μην έχει γίνει διασπορά κρουσμάτων, να παρακολουθούν τη θεία λειτουργία από το σπίτι τους από την τηλεόραση.»

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν ήταν όμως η μόνη ενδιαφέρουσα άποψη της ημέρας. Μία αντίστοιχη εξέφρασε ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας και Αντιπρύτανης Διοικητικών υποθέσεων ΑΠΘ, Ανδρέας Γιαννακουδάκης. Ο κ. Γιαννακουδάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο κορωνοϊός πιθανώς να είναι τεχνητός, αλλά και ότι το εμβόλιο είναι έτοιμο, αλλά ότι δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη για λόγους σκοπιμότητας:

Πολύ ενδιαφέρον το σενάριο αυτό, κάμερα στον κύριο.

Best of internet