Quantcast
THE STREAM

Βολιώτης στήνει κυνήγι μεταναστών μέσω FB, προσάγεται, λέει ότι ήταν όλα ένα λάθος

Μία από τις πιο γρήγορες πιρουέτες της ιστορίας έκανε ο διαχειριστής μίας μυστικής ομάδας που ετοιμαζόταν να «ξεβρωμίσει» τον Βόλο


THE NEWSROOM · 9 Μαρτίου 2020

Μόλις τρεις μέρες κατάφερε να ζήσει τελικά ένας ομολογουμένως ιδιαίτερος κυνηγετικός σύλλογος που προσπάθησε να στήσει στο Facebook ένας Βολιώτης με την παρέα του.  Το όνομα του εγχειρήματος ήταν «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών», ήταν μυστικό group και άρα μπορεί να το δει κανείς μόνο αν έχει γίνει invite, δημιουργήθηκε στις 3 Μαρτίου και ανάμεσα στα άλλα είχε σκοπό α) να «ξεβρωμίσει» τον Βόλο από τους «λαθρομετανάστες», β) να κάνει αντισυγκέντρωση στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που είχε έγινε με επιτυχία στις 5 Μαρτίου αλλά και γ) να διοργανώσει εκδρομή στον Έβρο, στην οποία τα μέλη του θα πήγαιναν ως εκεί με τα όπλα τους για να φυλάξουν τα σύνορα.

Όπως καταλαβαίνετε, επρόκειτο για ένα πολύ δραστήριο παρεάκι, με τον αρχηγό/διαχειριστή του να δηλώνει (στο προφίλ του, τουλάχιστον) δόκιμος ανθυπολοχαγός του στρατού (υποθέτουμε ότι ήθελε να πει έφεδρος ανθυπολογαχός) – το ότι όσο ο ίδιος όσο και διάφοροι φίλοι του ήταν γνωστοί στις αρχές, δεν έχει καμία σημασία. Η απόπειρα των ορεξάτων αυτών ελληνόψυχων να κάνουν το χόμπι τους όταν διάφορα μέλη της ομάδας άρχισαν να ανεβάζουν φωτογραφίες του εαυτού τους με μαχαίρια, πυροβόλα όπλα και άδειες οπλοφορίας.

Κάποιος όμως από τα μέλη δεν ήταν αρκετά πατριώτης, με αποτέλεσμα η ύπαρξη της ομάδας να διαρρεύσει στην τοπική εφημερίδα «Θεσσαλία.»Σε συνδυασμό με τις δηλώσεις μίσους κατά των μεταναστών σε μία ομάδα με 303 μέλη, ο διαχειριστής κατέληξε τελικά για επίσκεψη στην Ασφάλεια Βόλου το πρωί της Παρασκευής.

Η επίσκεψή του τον έκανε ξαφνικά πολύ σοφότερο, οπότε αποφάσισε να κάνει ένα άψογο πίβοτ 180 μοιρών και να αποκηρύξει την προηγούμενη δραστηριότητά του.Έτσι, ακούστηκε να δηλώνει στους αστυνομικούς τα εξής:

«Ήταν μια ανοησία, δεν τα εννοούσαμε. Αφήστε μας,  δεν θα πειράξουμε κανέναν. Ήταν όλα ένα λάθος.»

Δεν έμεινε όμως μόνο στη φραστική αποκήρυξη, αλλά μέσα από την Ασφάλεια ζήτησε επίσης να ακυρωθεί η αντισυγκέντρωση που είχε οργανώσει η ομάδα του επειδή ήταν παράνομη, κάτι που συνιστά ένα από τα πιο γρήγορα σεμινάρια νομικής στην ιστορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛΑΣ δεν συνέταξε κατηγορητήριο σε βάρος του, οπότε ο μεταμελημένος κυνηγός αφέθηκε ελεύθερος.

Προώθησε όμως τον σχετικό φάκελο  Εισαγγελέα Βόλου, ώστε να αποφασίσει αυτός αν υπάρχουν παραβάσεις νόμου περί ρατσισμού ή/και προώθηση ρατσιστικής βίας. Ο δε σύλλογος πλέον φέρει το λιγότερο ενθουσιώδες όνομα «Σύλλογος Πατριωτών Βόλου».

Θα μπορούσε ίσως να συμμετάσχει σε ένα σεμινάριο ψυχραιμίας για κάποιους άλλους ελληνόψυχους που κυνηγούν έναν κατά φαντασίαν Αλγερινό.

 

Best of internet