Quantcast
THE STREAM

Δύο χρόνια στη μπουζού θα εισπράξουν όσοι το παίξουν αντάρτες του καρναβαλιού

Την ίδια στιγμή που τρεις υπουργοί αποφάσισαν από κοινού τη βαριά καμπάνα, κάποιοι δήμαρχοι και όχι μόνο ετοιμάζουν αντεπίθεση


THE NEWSROOM · 28 Φεβρουαρίου 2020

Κάθε απαγόρευση που σέβεται τον εαυτό της χρειάζεται μία βαρβάτη καμπάνα να τη συνοδεύει και η χτεσινή απαγόρευση των καρναβαλιών δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Σύμφωνα λοιπόν με την χτεσινή Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν οι Υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος, οι δήμαρχοι οι περιφερειάρχες και όλοι της οι θεσμικοί αποδέκτες θα αρπάξουν φυλάκιση δύο ετών αν το παίξουν αντάρτες του καρναβαλιού.

Η ΚΥΑ επικαλείται φυσικά την χτεσινή  (27/2/2020) Εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας για τον κορωνοϊό «λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας». Όπως αναφέρει αυτή:

«Καλούνται όλοι οι φορείς, δήμοι και περιφέρειες και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται η παρουσα με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της.»

 

Η δε ΚΥΑ αναφέρει αυτό: «H μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κοροναϊού». H εν λόγω παράγραφος πάλι, αυτό: «όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

 

Το πιο πιθανό βέβαια είναι να μη χρειαστεί κάτι τέτοιο, καθώς οι τοπικοί άρχοντες στις πόλεις με τα μεγάλα καρναβάλια πήγαν πάσο στις εντολές του υπουργού. Το πιο προφανές επιφανές παράδειγμα είναι το καρναβάλι της Πάτρας και ο Κώστας Πελετίδης, ο οποίος τόνισε ότι το άκυρο είναι μεγάλη πίκρα (και μεγάλο πακέτο από οικονομικής άποψη), αλλά και ότι δε μπορεί να γίνει αλλιώς.

Για να μην πάει όμως τελείως κουβά η πόλη, πρότεινε κάτι αρκετά πρωτοποριακό: Να γίνει θερινό καρναβάλι στο τέλος Ιουνίου, ενώ έριξε την ιδέα να κρατήσει ο κόσμος τις στολές του για το καλοκαίρι. Θα ζεσταθούν λιγάκι παραπάνω, αλλά τουλάχιστον θα κάνουν τη φάση τους:

Κάποιες από τις ομάδες του καρναβαλιού βέβαια φαίνονται πως εξετάζουν όντως το ενδεχόμενο αντάρτικου:

Οι απόψεις στα social media πάντως φαίνονται να διίστανται:

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες αυτές οι φοβερές εξελίξεις είχαν προβλεφθεί από σχετική προφητεία:

+ΘΥΜΙΑΤΟ ΣΕ ΜΕΝΑ+

Gepostet von Panagiotis Perpilis am Donnerstag, 27. Februar 2020

 

Best of internet