Quantcast
THE STREAM

Αστυνομικός της ΕΛΑΣ τρακάρει, μονομαχεί με το άλλο αμάξι, το πυροβολεί δύο φορές

Ένας αστυφύλακας της Δίωξης Ναρκωτικών κατάφερε με δύο σφαίρες στο πορτ μπαγκάζ να εξουδετερώσει το αυτοκίνητο ενός πολίτη στο Χολαργό


THE NEWSROOM · 26 Φεβρουαρίου 2020

Νικητής βγήκε ένας αστυνομικός της ΕΛΑΣ από την α λα Κλιντ Ίστγουντ μονομαχία του με το ΙΧ ενός πολίτη. Ο εν λόγω πιστολέρο είναι ένας αστυφύλακας που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, ο οποίος κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητό του και να πυροβολήσει εύστοχα, πριν το άλλο αμάξι καταφέρει να απαντήσει και παρότι ο αστυφύλακας ήταν εκτός υπηρεσίας.

Το σκηνικό έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Χολαργό: Ο άνδρας της Δίωξης Ναρκωτικών οδηγούσε χαλαρός, όταν συνέβη το τρακάρισμα με το άλλο αμάξι. Αντιλαμβανόμενος ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία απόπειρα κατά της ζωής του από το ύπουλο αυτοκίνητο (και μετά από ένα γερό καυγά με τον οδηγό του), βγήκε από το όχημά του και πυροβόλησε δύο φορές με το υπηρεσιακό του όπλο στο πορτ μπαγκάζ του εχθρού. Ο εχθρός εξουδετερώθηκε και ο αστυφύλακας έσωσε τη ζωή του. Μάλιστα, δεν εξοστρακίστηκαν καν οι σφαίρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα γρήγορα αντανακλαστικά έλειψαν από τον νεοπροσληφθέντα ειδικό φρουρό, ο οποίος προχτές στην ΑΣΟΕΕ απλά είχε βγάλει έξω το όπλο του και το έδειχνε στον κόσμο. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έπεσε θύμα δεκάλεπτου (και βάλε) ξυλοδαρμού, ο οποίος σύμφωνα με διάφορους ψύχραιμους σχολιαστές θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν εξίσου απλά είχε γαζώσει όλους τους παρευρισκόμενους. Το μόνο που χρειάζεται καμιά φορά είναι θέληση και πέντε – έξι γεμιστήρες.

Τώρα βέβαια θα είχε τα μπλεξίματα που αντιμετωπίζει ο συνάδελφός του, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα  με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Η υπόθεση του έχει περάσει στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, η οποία θα κάνει όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, μπορεί και όχι, και προχωράμε.

Εμάς η γνώμη μας είναι ότι ούτε καν τα πιστόλια δεν είναι αρκετά, το ιδανικό θα ήταν να οδηγεί κάθε αστυνομικός ένα ελικόπτερο Απάτσι.

Best of internet