Quantcast
THE STREAM

Ινφλουένσερ σπάει το Instagram με φωτό από το Μπαλί που τράβηξε σε τροπικό ΙΚΕΑ

Στη συνέχεια προχώρησε σπάζοντας το YouTube με το making of του check-in σε στο γνωστό πολυκατάστημα


THE NEWSROOM · 19 Φεβρουαρίου 2020

Τυπικά, το εξωτικό Μπαλί βρίσκεται στην μακρινή Ινδονησία. Στην πραγματικότητα όμως βρίσκεται στην καρδιά μας, όπως απέδειξε μέσω του επιστημονικού εργαλείου που λέγεται Instagram μία νεαρή influencer. Όλα ξεκίνησαν στις 7 Φεβρουαρίου, όταν η Αμερικανίδα  Natalia Taylor , η οποία είναι επίσης και YouTuber, στο Insta ανέβασε στις 7 Φεβρουαρίου το αναγκαίο photoshooting από την επίσκεψή της σε μία πιο σουηδική εκδοχή του τροπικού παραδείσου του Ειρηνικού.

Αυτές ήταν οι φωτογραφίες, με τις λεζάντες προφανώς να παίζουν στο κατάλληλο mood, όπως “The queen has arrived #bali”:

View this post on Instagram

The queen has arrived 🌊💖 #bali

A post shared by Natalia Taylor (@natalia__taylor) on

View this post on Instagram

Tea isn’t the only thing I drink.. 😉🥂

A post shared by Natalia Taylor (@natalia__taylor) on

Φυσικά, το location ήταν το μόνο πράγμα που χρειάστηκαν οι 316 χιλιάδες followers της για να την πιστέψουν. Δεν τους πτόησε καν ότι από κάμποσα έπιπλα κρέμονται τα καρτελάκια με την τιμή – κι αυτό δεν συνέβη γιατί το γκλαμουράτο ξενοδοχείο της είναι τόσο brand new που οι υπάλληλοί του δεν έχουν προλάβει να τις βγάλουν. Γιατί η αληθινή τοποθεσία του phoshooting ήταν το τοπικό ΙΚΕΑ.

Η Taylor όμως δεν πιάστηκε στα πράσα ή κάτι τέτοιο και ο σκοπός της δεν ήταν απλά να παραστήσει μία Κιμ Καρντάσιαν αλλά στην οικονομική εκδοχή. Το νόημα της κίνησής ήταν να αναδείξει το πόσο μούφα είναι όλη η φάση των influencers και η όλη παράσταση αποτέλεσε επίσης την πρώτη ύλη για το σχετικό YouTube βίντεο που ανέβασε στη συνέχεια, με τίτλο «Έκανα μούφα διακοπές στα ΙΚΕΑ»:

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχία της εξαπάτησης γέννησε νέες ανησυχίες στο κοινό του Ίντερνετ. Για παράδειγμα, μία χρήστρια αναρωτιέται μήπως υπάρχει και inception στο ψέμα της Taylor – μήπως δηλαδή φωτογραφήθηκε σε ΙΚΕΑ, αλλά σε ΙΚΕΑ στο Μπαλί:

Πρέπει να πούμε πάντως εδώ ότι παρότι οι Έλληνες συνάδελφοί της μας έχουν καλομάθει σε διεθνή στάνταρντς influencing, η μέθοδος της Taylor έχει το πλεονέκτημα ότι είναι και safe εκτός από φτηνή: Δεν χρειάζονται ούτε βουτιές σε χημικά απόβλητα, ούτε τρακαρίσματα, ούτε βόλτες στο Τσερνόμπιλ για να πας μπροστά.

Best of internet