Quantcast
THE STREAM

Ο Δήμος Σπάρτης φέρνει Gerard Butler για να γιορτάσουν αγκαλιά τα 2500 χρόνια Θερμοπύλες

Την αμέσως καλύτερη λύση μετά τον original Λεωνίδα βρήκε ο Δήμος Σπάρτης για την μεγάλη επέτειο


THE NEWSROOM · 13 Φεβρουαρίου 2020

Τον θεσμό των εθνικών επετείων με τους πρωταγωνιστές τους για guest stars φαίνεται πως θέλει να καθιερώσει ο Δήμος Σπάρτης. Η επέτειος στην οποία αναφερόμαστε είναι η Μάχη των Θερμοπυλών, όπου αν θυμόμαστε καλά οι Σπαρτιάτες με αρχηγό τον Λεωνίδα (Γεωργιάδη) έστειλαν με το σταυρό στο χέρι πίσω στην πατρίδα τους κάτι μωαμεθανούς λαθρομετανάστες. Όλα αυτά έγιναν 2500 χρόνια πριν και πρέπει να τα θυμόμαστε και να τα τιμάμε αν θέλουμε η Ελλάδα να γίνει ποτέ ξανά μεγάλη.

Δυστυχώς όμως η επιστήμη δεν έχει προχωρήσει τόσο που να μπορεί να αναστήσει τον Σπαρτιάτη Βασιλιά ή έστω να μας τον βγάλει σε skype call με το υπερπέραν, ο Δήμος βρήκε την αμέσως καλύτερη λύση. Μας φέρνει λοιπόν τον μόνο Λεωνίδα που γνωρίσαμε, δηλαδή τον πρωταγωνιστή της ταινίας «300»: Τον Τζέραρντ Μπάτλερ.

Τον άνθρωπο που μας έφερε την πρώτη Ελληνική YouTube παρωδία σε 7 parts:

Και κάμποσες ακόμη:

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε στο δημοτικό συμβούλιο της Σπάρτης ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας, ο άνθρωπος που μας δίδαξε τον αρχαιοελληνικό τρόπο του να μουγκρίζεις θα βρεθεί στη Λακωνία στις 14 Μαρτίου για να κάνει represent το Χόλιγουντ. Επίσης, θα γίνει κουβαλήσει και τη λαμπάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 – σε περίπτωση που δεν το ξέρετε, η αφή θα γίνει στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Κι επειδή μία ίσον καμία, θα το κάνει και μία δεύτερη φορά τον Ιούνιο για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, όπου θα παραβρεθεί και ο Ιταλός παραγωγός της βραβευμένης ταινίας, Τζιάνι Νούναρι. Την ευθύνη για τη διπλή φιέστα (@Θερμοπύλες και @Σαλαμίνα) έχει αναλάβει το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εθνική προσπάθεια για τις δύο αυτές γιορτές έχει ήδη φέρει ένα δώρο στη Σαλαμίνα και πιο συγκεκριμένα στο δήμο της, ο οποίος κέρδισε κούρεμα χρέους για την συνεισφορά του νησιού στο battle του 480 π.Χ.

Να πούμε εδώ επίσης ότι ο Δήμος Σπάρτης έχει δείξει από το 2018 ότι ξέρει να σέβεται την ταινία που τον έκανε διάσημο. Μιλάμε για την φοβερή έμπνευση του δήμου όταν βράβευσε τον Φρανκ Μίλερ, τον δημιουργό του κόμικ «300», ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα για την Comic Con 4.

Γιατί παρότι Σπαρτιάτες, το δώρο δεν ήταν καθόλου σπαρτιατικό. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος τον έκανε επίτιμο δημότη Σπάρτης, τον κάλεσε στην ξακουστή αθλητική διοργάνωση ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, και τον χάρισε ένα μπουκάλι λάδι από την ευλογημένη γη της Σπάρτης (βιολογικό), ένα αγαλματίδιο Σπαρτιάτη από ανακυκλώσιμα υλικά, δυο σουβεράκια για να πίνει τον καφέ του. Α, και ένα σπαρτιάτικο μπρελοκάκι.

Η σκηνή της βράβευσης:

Όχι ότι στο παρελθόν έλειπε το Ελληνικό fabulous από τους Ολυμπιακούς:

 

Best of internet