Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, η φάτσα του Τσουκαλά μπήκε σε επιστημονικό paper για τεχνητή νοημοσύνη

Ένα πολυεθνικό επιστημονικό team έκανε τον δικό του φόρο τιμής στον μεγάλο αθλητικογράφο


THE NEWSROOM · 12 Φεβρουαρίου 2020

Μπορεί να άργησε σχεδόν 30 χρόνια, όμως η ώρα της ιστορικής και θριαμβευτικής δικαίωσης του Αργύρη Σαλιαρέλη έχει καταφθάσει. Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού είχε δεχτεί τον χλευασμό των πάντων όταν είχε αποκαλέσει «επιστήμονες» τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού, όμως τελικά φαίνεται πως είχε δίκιο – ή τουλάχιστον, μία καλή απομίμηση δίκιου.

Οι δηλώσεις του Σαλιαρέλη είχαν γίνει μετά την εισβολή των οπαδών του ΟΣΦΠ στο ματς Ολυμπιακός – Αθηναϊκός (2-2), το οποίο είχε γίνει τέτοιες μέρες το ’91 (10/02/1991):

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να κάτσετε από την αγωνία, διευκρινίζουμε ότι δεν έγινε CERN σε μία νύχτα η Θύρα 7. Το πράγμα έχει πάει κάπως ανάποδα: Ο εμβληματικότερος ίσως Έλληνας οπαδός του Ολυμπιακού, ο Τάκης Τσουκαλάς (τον οποίο πιο πρόσφατα είδαμε να αποκαλεί «πίθηκο» τον Θανάση Αντετοκούνμπο και να ανασταίνει τον Βέγγο επειδή τον είδε στην TV) έγινε πηγή έμπνευσης για ένα πολυεθνικό επιστημονικό team.

Η δουλειά του εν λόγω team, το οποίο αποτελείται από επιστήμονες που ανήκουν στο πανεπιστήμιο Πομπέου Φάμπρα της Βαρκελώνης, στο πανεπιστήμιο του Άουγκσμπουργκ και στο Imperial College του Λονδίνου, κατέληξε σε ένα paper (link) με τίτλο «Ανταγωνιστικά νευρωνικά δίκτυα για εκτίμηση επιπτώσεων στο φυσικό περιβάλλον» (μάλλον δηλαδή) που αφορά (πολύ γενικά μιλώντας) τεχνητά νευρωνικά δίκτυα, τεχνητή νοημοσύνη και άλλα τέτοια διαστημικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι 4 ερευνητές που το υπογράφουν είναι ξένοι, όμως όπως φαίνεται είναι μεγάλοι fans που στιγμάτισε για πάντα τη λέξη σουρωτήρι.

Έτσι, αποφάσισαν να αποτίσουν φόρο τιμής στoν μεγάλο αθλητικογράφο χρησιμοποιώντας το πρόσωπό του για να αναδείξουν την αρχιτεκτονική των αλγοριθμικών μοντέλων που προτείνουν. Αυτό είναι το υπέροχο ερευνητικό στιγμιότυπο:

Πάντα το ξέραμε μέσα μας ότι βλέπαμε Τσουκαλά για επιστημονικούς λόγους, απλά τώρα έχουμε και τις αποδείξεις.

Best of internet