Quantcast
THE STREAM

Απίστευτα αγανακτισμένα δελφίνια έκαναν ντου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Ένα κοπάδι από μεταμφιεσμένους ακτιβιστές έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο


THE NEWSROOM · 6 Φεβρουαρίου 2020

Την πρώτη ίσως έφοδο από δελφίνια σε πολιτική διαδικασία στην ιστορία της χώρας δέχτηκε χτες το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Δυστυχώς για όλους μας, δεν ήταν κανονικά δελφίνια, αλλά μεταμφιεσμένοι ακτιβιστές που έκαναν παρέμβαση διαμαρτυρίας ενάντια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το οποίο διοργανώνει θεάματα με δελφίνια.

Αυτά τα θεάματα ήταν και ο λόγος για καταγγελίες και πρόστιμα σε βάρος του πάρκου, όπως η καμπάνα ύψους 44.350 ευρώ που είχε φάει το πάρκο από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη για παραβίαση του νόμου 4039/12 που απαγορεύει σχεδόν όλες τις παραστάσεις με συμμετοχή ζώων. Η φάση όμως συνεχίζεται όπως όλα δείχνουν, οπότε η παράταξη «Οικολογική Συμμαχία» αιτήθηκε συζήτηση για να πέσει νέο πρόστιμο.

«Dura lex, sed lex… Η Περιφέρεια δεν μπορεί να παρανομεί» δήλωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής,…

Gepostet von Οικολογική Συμμαχία am Mittwoch, 5. Februar 2020

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Οικολογικής Συμμαχίας Γ.Δημητρίου, οι κάθε είδους παραστάσεις με συμμετοχή ζώων έχουν απαγορευθεί με τον προαναφερθέντα νόμο 4039 του 2012.

«Επιθεωρητές Περιβάλλοντος πήγαν ως πελάτες, πλήρωσαν εισιτήριο, βιντεοσκόπησαν την παράσταση και κάλεσαν σε απολογία την διοίκηση του πάρκου.»

Ενώ σημείωσε ότι έχει καταγράφει και καταγγελθεί πολλάκις τέτοιες παραβάσεις, μεταξύ άλλων και από Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, η Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής δεν έχει ρίξει το προβλεπόμενο πρόστιμο, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο είναι μίνιμουμ 70 χιλιάρικα. Αυτό ήταν anyway το background για τo attack των αγανακτισμένων δελφινιών:

 

Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να τονίσουμε ότι δελφίνια βρέθηκαν και πιο πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας μέσω του Ρουκ Ζουκ:

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η προφητεία του συγκεκριμένου μύστη από το Ρουκ Ζουκ τελικά έγινε πραγματικότητα:

Κάτι τέτοιο, δηλαδή, αλλά στο πιο Μεσογειακό:

 

 

Best of internet