Quantcast
THE STREAM

Κρήτη: Ζωοκλέφτες μπουζουριάζονται από την ΕΛΑΣ επειδή βούτηξαν αρνί με GPS

Μετά τα πατίνια με GPS, έρχονται τα πρόβατα με ενσωματωμένο σύστημα εντοπισμού


THE NEWSROOM · 5 Φεβρουαρίου 2020

Δεν πέρασε απαρατήρητος στην Κρήτη ο αποτυχημένος δανεισμός ενός ηλεκτρονικού πατινιού από το Ηράκλειο. Μιλάμε για το αχάριστο πατίνι που πρόδωσε τον νέο του ιδιοκτήτη μέσω του στίγματος GPS που συνέχισε να εκπέμπει, οδηγώντας έτσι την εταιρεία που τα διαχειρίζεται και άρα την ΕΛΑΣ στο χωριό του Κρητικού που αποφάσισε να το απαλλοτριώσει.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό που σημειώθηκε δεν ήταν τόσο η ματαιότητα της κλοπής των πατινιών (ή και γενικά των πατινιών), αλλά η χρησιμότητα του GPS στο να μη σου παίρνουν δανεικά κι αγύριστα αυτά που σου ανήκουν. Αυτό φυσικά δεν έχει εφαρμογή μόνο στα οχήματα, αλλά και σε πιο παραδοσιακές ασχολίες.

Αυτό διαπίστωσαν προς μεγάλη τους δυστυχία 4 άνδρες που συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης σε περιοχές του Δήμου Γόρτυνας, κατηγορούμενοι για την ζωοκλοπή 150 προβάτων από μαντρί ενός 34χρονου. H ζωοκλοπή είχε γίνει στις 28 Αυγούστου του 2018, αλλά η σύλληψη των έμπειρων στο άθλημα δραστών έγινε μόλις τώρα.

Το νέο δεν είναι ότι έγινε σύλληψη για ζωοκλοπή όμως, αλλά ο ρόλος που έπαιξε σε αυτό η υψηλή τεχνολογία. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, στην εξιχνίαση της υπόθεσης βοήθησε ότι ο ιδιοκτήτης των προβάτων είχε βάλει GPS σε ένα από τα αρνιά – στο κουδούνι του, αν έχετε την απορία. Κάπως έτσι οι αρχές είχαν στη διάθεση τους όλη τη διαδρομή των αρνιών και των νέων τους συνοδών.

Κι αν cyborg πρόβατα είναι βασικά συστατικό στοιχείο μίας φουτουριστικής τεχνοδυστοπίας; Κάμερα σε μας:

Best of internet