Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, τη σχέση κορονοϊού και μπύρας Κορόνα φαίνεται πως γκουγκλάρει το Ίντερνετ

Όλα είναι πιο εύκολα όταν εκτός από την κοινή λογική υπάρχει και η δυνατότητες που δίνουν οι μηχανές αναζήτησης


THE NEWSROOM · 28 Ιανουαρίου 2020

Όχι ότι περιμέναμε κάτι λιγότερο από το Ίντερνετ γενικά, αλλά αυτή τη φορά, ο συνδυασμός των δυνατοτήτων που παρέχει η τεχνολογία με την παλιά καλή παραπληροφόρηση (fake news, όπως λένε και στο χωριό μας) μας φέρνει ένα πραγματικά σπάνιο αποτέλεσμα. Η αφετηρία ήταν η επιδημία του κορονοϊού, ο οποίος έχει οδηγήσει μία κινεζική πόλη 11 εκατομμυρίων ανθρώπων σε απομόνωση και έναν ολόκληρο πλανήτη (οκ, περίπου) σε πανικό.

Η αλήθεια είναι ότι τα πλάνα από τους ερημωμένους δρόμους της πόλης Γουχάν (σχεδόν 5 εκατομμύρια κάτοικοι της την έχουν εγκαταλείψει) μπορούν να κάνουν κάποιον να πιστέψει ότι το Resident Evil εκτυλίσσεται τελικά στην ανατολική Κίνα:

Ενώ σε άλλα χωριά, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την άτυχη πόλη, στήνουν οδοφράγματα για να γλιτώσουν από τα ζόμπι για να μην έρθουν τουρίστες και τους μολύνουν:

Η αλήθεια είναι ότι με μία τόσο μεγάλη επιδημία εν εξελίξει (οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μέχρι να υποχωρήσει θα περάσουν μήνες και θα μολυνθούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ενώ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 100), η έλλειψη ψυχραιμίας που παρατηρείται δεν είναι και τόσο παράλογη. Ακόμη και τα μέτρα που πάρθηκαν από την κινεζική κυβέρνηση για να καθησυχάσει τον κόσμο, όπως αυτό το βίντεο όπου νοσηλευτικό προσωπικό από τη Γουχάν εύχεται στον κόσμο χρόνια πολλά (για το Κινεζικό νέο έτος), φαίνονται τελείως τρομαχτικά:

Wuhan Spring Festival greeting

Front-line medical workers in Wuhan tell the public not to worry and have a happy new year.

Gepostet von Shanghaiist am Freitag, 24. Januar 2020

Αν μη τι άλλο, δεν αρκούνται μόνο στις ευχές, αλλά προσπαθούν να φτιάξουν ένα ολόκληρο νοσοκομείο σε ένα δεκαήμερο:

Άλλο είναι το θέμα μας όμως, και πιο συγκεκριμένα είναι η μανία του παγκόσμιου κοινού για γνώση και ενημέρωση. Υπό ΚΣ, αυτό είναι κάτι πολύ αξιέπαινο, όμως καμιά φορά η ενημέρωση μπλέκεται λίγο, όπως συνέβη στην περίπτωσή μας. Έτσι, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν καταλάβει ότι ο κορονοϊός (coronavirus στα αγγλικά), συνδέεται με τη μπύρα Corona.

Ναι, αυτή:

Όπως αναφέρει το indy100 και μπορεί να εξακριβώσει ο οποιοσδήποτε ανατρέχοντας στο Google Trends, οι αναζητήσεις για corona beer virus έχουν εκτιναχτεί μετά τις 20 Ιανουαρίου:

Ενώ αυτές ήταν οι χώρες που έδειξαν το ζωηρότερο ενδιαφέρον. Παρά τις σχετικές επιδόσεις της Καμπότζης, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία δεν τα πήγαν άσχημα:

Τουλάχιστον να το ξέρουμε να πάρουμε τις προφυλάξεις μας το καλοκαίρι στις παραλίες.

Best of internet