Quantcast
THE STREAM

Θαύμα: Αστυνομικός εξαφανίζεται μαγικά αφού χτύπησε 11χρονο στο Μενίδι, επανεμφανίζεται

Η παρουσία του δικηγόρου και η λήξη του αυτοφώρου ήταν αρκετή για να γίνει το θαύμα


THE NEWSROOM · 27 Ιανουαρίου 2020

Πιο γρήγορος από τον άνεμο φαίνεται πως υπήρξε για λίγες ώρες ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος είχε χτυπήσει το Σάββατο ένα 11χρονο παιδί στο Μενίδι. Ενώ οι άλλοι αστυνομικοί που ήταν εκεί μαζί του συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο συγκεκριμένος είχε εξαφανιστεί μέχρι και σήμερα το μεσημέρι.

Όλα ξεκίνησαν με τη δημοσίευση αυτού του βίντεο, όπου ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς αποφασίζει ότι η βέλτιστη μέθοδος επικοινωνίας με παιδιά Δημοτικού (το πολύ) είναι με μία σφαλιάρα για να πάρουν μπρος. Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο υπάρχει επειδή (εν αγνοία του προφανώς) ο αστυνομικός έκανε επίδειξη παιδαγωγικής μπροστά σε κάμερες ασφαλείας.

Το βίντεο είναι το παρακάτω:

Όπως είπε ο ίδιος ο 11χρονος:

«Μας φωνάζουν για έλα εδώ λίγο μου λένε και μου λένε τι έκανες γιατί κλέβεις και εγώ χωρίς να κλέψω. Και με χτύπησε.

Μου έριξε σφαλιάρα δυνατή. Δεν του είπα τίποτα. Μετά του δείχνω με το χέρι μου, εδώ είναι το σπίτι μου, τρία μέτρα λέω και μου έριξε και μπουνιά».

Αφού το βίντεο κυκλοφόρησε, η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι 4 αστυνομικοί είναι σε διαθεσιμότητα, ότι θα γίνει ΕΔΕ για το συμβάν κι ότι αν χρειαστεί η οικογένεια του 11χρονου υποστήριξη από ψυχολόγο, θα την έχει. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άλλοι τρεις δήλωσαν ότι δεν είδαν και δεν κατάλαβαν τι έκανε ο συνάδελφος, οπότε δεν αντέδρασαν κιόλας.

Ο γνωστός για τις θεωρίες του περί προσφυγοσκόνης συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Στρατής Μπαλάσκας (ο οποίος αποκηρύχτηκε από την ίδια του την ομοσπονδία για τις δηλώσεις του) μίλησε το πρωί στον ΣΚΑΪ, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος policeman είναι «ιδιαίτερα παρορμητικός».

Όπως είπε:

«Ο συνάδελφος αναζητείται, τον ψάχνουν παντού, έχει εξαφανιστεί.»

Ο ίδιος ο υπουργός ΠροΠο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εμφανίστηκε (στο Twitter) για κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις. Όπως δήλωσε, όποιοι χτυπούν ανήλικα δεν έχουν θέση στην ΕΛΑΣ και πουθενά (για τα ενήλικα που τρώνε ξύλο τους τελευταίους μήνες, λογικά το συζητάμε):

Τελικά ο αστυνομικός εμφανίστηκε μαζί με τον δικηγόρο για να παραδοθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο συγκεκριμένος είχε και πλούσιο βιογραφικό στο αντικείμενο, σύμφωνα με αστυνομικές πήγες: Πιο συγκεκριμένα, το 2016 είχε χτυπήσει συλληφθέντες. Για να γίνει μάλιστα ακόμη καλύτερο, δύο από τους χτυπημένους συλληφθέντες ήταν ένα ζευγάρι, γιατί η ΕΛΑΣ διακρίνει ξέρει από αγάπη.

Όπως αναφέρει και το γνωστό αστυνομικό εγχειρίδιο ονόματι Πολισμανία, η φάση είναι ξύλο σε επικίνδυνα παιδάκια:

 

Best of internet