Quantcast
THE STREAM

Ο άρχοντας Τζορτζ Σόρος ακουμπάει ένα δισεκατομμύριο για παγκόσμιο πανεπιστήμιο της Νέας Τάξης

Πιο καυλωμένος από ποτέ φαίνεται ο ηγέτης μας, με βάση την ομιλία του στο Νταβός


THE NEWSROOM · 24 Ιανουαρίου 2020

Α ΣΤΑ ΜΑ ΤΗ ΤΟΣ είναι εδώ και κάνα χρόνο ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς της Νέας Τάξης Πραγμάτων, Τζορτζ Σόρος. Ο Ουγγροαμερικανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, πρόσωπο του 2018 για το Financial Times και καταστροφέας εθνών, ο οποίος είναι τόσο large που δήλωσε πέρσι ότι είναι τόσο ζάπλουτος ώστε να μπορεί και να φορολογηθεί και λίγο, φαίνεται πως έχει ωστόσο αρκετά λεφτά ώστε να τρέξει και μερικά ακόμη προτζεκτάκια.

Για την ακρίβεια, όχι μόνο ανακοίνωσε ότι θα ακουμπήσει ένα δισεκατομμύρια δολάρια για να φτιάξει ένα παγκόσμιο δίκτυο από προοδευτικά (δηλαδή μουσουλμανοκομμουνιστογκεϊβίγκαν και βάλε) πανεπιστήμια, αλλά έκανε παράλληλα επίθεση στους ισχυρούς άνδρες και της Κίνας και των ΗΠΑ, δηλαδή τους Σι Τζινπίνγκ και Ντόναλντ Τραμπ. Όλα αυτά έγιναν από το βήμα του παγκόσμιου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, όπου ο ο Σόρος dissαρε επίσης τον Τραμπ τον «απόλυτο ναρκισσιστή που θέλει τον κόσμο να περιστρέφεται γύρω του».

Σχετικά με το mega-πανεπιστήμιο, ο Σόρος δήλωσε ότι θα στηρίζει τις προοδευτικές αξίες και το όραμά του για μία ανοιχτή κοινωνία και ότι θα είναι το σημαντικότερο και μεγαλύτερο σε διάρκεια έργο της ζωής του, κάτι που σημαίνει ότι σκοπεύει να ζήσει κάμποσο ακόμη. Είναι σίγουρος μάλιστα τόσο ότι το έργο του είναι απαραίτητο για το σήμερα, όσο και ότι το νέο Πανεπιστημιακό Δίκτυο της Ανοικτής Κοινωνίας θα το νέο είδος παγκόσμιου εκπαιδευτικού δικτύου.

Ο αντίπαλος του δικτύου αυτού θα είναι οι παραδοσιακές μας αξίες και η εθνική μας ταυτότητα, αλλά και ο αναδυόμενος αυταρχισμός στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα. Όπως είπε:

«[Θα είναι ένα] νέο και καινοτόμο εκπαιδευτικό δίκτυο που πραγματικά χρειάζεται ο κόσμος».   «Θα είναι μοναδικό. Θα προσφέρει μια διεθνή πλατφόρμα για τη διδασκαλία και την έρευνα.

Στην πρώτη φάση θα συνδεθεί με ένα υπάρχον δίκτυο. Στη δεύτερη φάση, θα επεκτείνουμε αυτό το δίκτυο σε άλλα ιδρύματα που επιθυμούν να συμμετάσχουν και είναι πρόθυμα και εξειδικευμένα να το κάνουν. Για να δείξουμε τη δέσμευσή μας, συνεισφέρουμε ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε αυτό. Αλλά δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο μόνοι μας. Θα χρειαστούμε συνεργατικά ιδρύματα και υποστηρικτές από όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουμε σε αυτήν την επιχείρηση.»

Για τη γούνα του Τραμπ συγκεκριμένα ο Τζορτζ Σόρος είχε πάρα πολλά ράμματα:

«Όταν το όνειρό του να γίνει πρόεδρος έγινε πραγματικότητα, ο ναρκισσισμός του ανέπτυξε μια παθολογική διάσταση. Πράγματι, έχει παραβιάσει τα όρια».

Ασχολήθηκε όμως και με τον Σι Τζινπίνγκ:

«Ο Πρόεδρος της Κίνας χρησιμοποιεί τεχνολογία για να ασκήσει τον απόλυτο έλεγχο της κινεζικής ζωής. Ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος αν δεν ήταν στην εξουσία.»

Αλλά και με τους δύο σαν πακέτο:

«Και οι δύο ηγέτες προσπαθούν να επεκτείνουν τις εξουσίες του γραφείου τους πέρα από το όριο. Ο Τράμπ είναι πρόθυμος να θυσιάσει τα εθνικά συμφέροντα για τα προσωπικά του συμφέροντα και θα κάνει σχεδόν τα πάντα για να κερδίσει την επανεκλογή του. Αντίθετα, ο Σι Τζιμπίνγκ είναι πρόθυμος να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του Τραμπ και να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να επιτύχει τον απόλυτο έλεγχο του λαού του.»

Είναι πλέον όλα έτοιμα για το μεγάλο showdown, δηλαδή το Πανεπιστήμιο της Νέας Τάξης κόντρα στο Πανεπιστήμιο της Ζωής του Έλληνα ταρίφα.

(πηγή)

Best of internet