Quantcast
THE STREAM

Στο Ίντερνετ για 100 χιλιάρικα έσπρωχνε αρχαία εικόνα της Παναγίας 35χρονος μύστης

Η προσπάθεια ενός νεαρού από το Κιλκίς να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο για τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία δεν πήγε πολύ καλά


THE NEWSROOM · 22 Ιανουαρίου 2020

Τη βοήθεια των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας, δηλαδή του διαδικτύου, επιστράτευσε ένας 35χρονος από τη Βόρεια Ελλάδα για να πουλήσει μία αρχαία εικόνα της Παναγίας η οποία ως εκ θαύματος βρέθηκε στην “ιδιοκτησία” του. Το περιστατικό συνέβη στο Κιλκίς, όταν η ΕΛΑΣ ανακάλυψε στα πλαίσια ερευνών της ότι το θρησκευτικό κειμήλιο έχει ανέβει κανονικά σε διαδικτυακό χώρο για να πουληθεί, αν και δυστυχώς δεν μάθαμε αν αυτός ήταν το Marketplace του Facebook ή κάποιο γκρουπ τύπου ΚΙΛΚΙΣ ΑΓΟΡΕΣ – ΠΩΛΗΣΕΙΣ – ΧΑΡΙΖΩ.

Αφού οι αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντόπισαν την άγια πραμάτεια, η σκυτάλη πέρασε σε αρμόδιο αρχαιολόγο, ο οποίος έκρινε ότι η διάθεση της εικόνας απαγορεύεται από σχετικό νόμο. Η εικόνα, η οποία ήταν αδήλωτη, προσφέρονταν για το μικροποσό των 100 χιλιάδων ευρώ.

Το αποτέλεσμα ήταν ο κάτοχος της να συλληφθεί για παράνομη κατοχή αδήλωτου μνημείου, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του πωλητή αφορά την παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα πάει πακέτο στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πωλητής και κάτοχος δεν ταυτίζονται: ο 35χρονος πωλητής την είχε κρύψει στο σπίτι συγγενή του στο Κιλκίς.

Το σίγουρο είναι ότι ο τρόπος που αυτή η χώρα καταφέρνει να συνδυάζει την παράδοση με την πρόοδο δε θα σταματήσει ποτέ να μας συναρπάζει.

(πηγή)

Best of internet