Quantcast
THE STREAM

Βορίδης: «Άκυρα τα 12 χιλιάρικα, θα πληρώσω το κοπή τη πίτα με τα φράγκα του Καμμένου»

Εξίσου large και thug life η αντεπίθεση του υπουργού Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη στο θέμα της βασιλόπιτας των 12 χιλιάδων ευρώ


THE NEWSROOM · 21 Ιανουαρίου 2020

Άδοξο τέλος είχε η βασιλόπιτα που θα συμβόλιζε το τέλος της μιζέριας και τον ερχομό της κανονικότητας και της ανάπτυξης στη χώρα. Παρότι θα περίμενε κανείς η εν λόγω πίτα να σερβιριστεί στο μέγαρο Μαξίμου, άλλο ήταν το τυχερό κρατικό στρατηγείο: Μιλάμε για το φέουδο του Μάκη Βορίδη, δηλαδή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ανέβηκε στη Διαύγεια η σχετική απόφαση, όπου το υπουργείο ενέκρινε δαπάνη ύψους 12 χιλιάδων ευρών για την «εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το προσωπικό και τα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ οικ. έτους 2020». Αυτή είναι η απόφαση:

Δεν επρόκειτο μάλιστα για μία απλή πίτα, σε περίπτωση που απορείτε ως προς το πόσα στρέμματα έκταση μπορεί να είχε ένα γλυκό αξίας 12 χιλιάδων ευρώ. Όπως διευκρίνισε μεταγενέστερη ανακοίνωση του υπουργείου, το ποσό αφορούσε μία παρτάρα με τα όλα της, στην οποία θα ήταν καλεσμένοι και οι 750 εργαζόμενοι του υπουργείου στην Αθήνα:

«Τα 12.000 ευρώ που εγκρίθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αντιστοιχούν σε 16 ευρώ ανά προσκεκλημένο εργαζόμενο, ελάχιστη προσφορά για όλους αυτούς τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας.»

Ούτε αυτό το επιχείρημα έπεισε τους μίζερους, με αποτέλεσμα ο Μάκης Βορίδης να αναγκαστεί να προβεί σε δραστικά μέτρα για να σταματήσουν οι γκρίνιες. Η ανακοίνωση των μέτρων αυτών έγινε σε τηλεοπτική κόντρα στο OPEN TV με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη, όπου ο υπουργός δήλωσε ότι θα ανακαλέσει την απόφαση. Κάποιοι άλλοι βέβαια, αμφισβήτησαν εξαρχής το πόσο γκράντε είναι η κίνηση:

WIN WIN

Gepostet von Igi Lee am Dienstag, 21. Januar 2020

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το κοπή τη πίτα δεν θα πραγματοποιηθεί. Όχι μόνο θα γίνει κανονικά, αλλά θα γίνει με τα λεφτά του Μάκη Βορίδη για να μην μπορεί να γκρινιάξει κανείς. Σε μία μάλιστα ακόμη πιο swag εξέλιξη των πραγμάτων, ο υπουργός δήλωσε ότι τα λεφτά αυτά (επειδή δεν είναι κανένας πελούσιος) θα προέλθουν από τον πρώην κολλητό του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Καμμένο, ο οποίος είχε αποζημιώσει τον Μάκη Βορίδη με 40 χιλιάρικα για προσβολή προσωπικότητας.

Όπως είπε:

«Ανακαλώ την απόφαση για την εκδήλωση που επίκειται (σ.σ.: για σήμερα το απόγευμα), θα βγάλω ανακλητική απόφαση, θα πάω στο γραφείο μου και θα την υπογράψω.

Θα ανακαλέσω την απόφασή μου και η εκδήλωση θα γίνει και θα την πληρώσω εγώ, για να είμαστε συνεννοημένοι. Κι επειδή δεν είμαι πλούσιος για να τα βγάλω εύκολα τα λεφτά θα τα πάρω από την αποζημίωση που μου έδωσε ο συγκυβερνήτης του κύριου Ζαχαριάδη, ο κύριος Καμμένος για προσβολή προσωπικότητας. Πήρα 40.000€ αποζημίωση και θα τα δώσω από εκεί τα λεφτά.»

Δείτε το βίντεο:

Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι ένα απλό (έστω υπουργικό) κοπή τη πίτα θα μπορούσε να είναι τόσο thug life, αλλά το 2020 ήδη διαγράφεται λαμπρό:

 

Best of internet