Quantcast
THE STREAM

ΗΠΑ: Άδεια από δικαστή για να ξιφομαχήσει με την πρώην του ζητά 40χρονος

Ένας άνδρας από το Κάνσας θεωρεί ότι η συζήτηση μπορεί να βγει από το τέλμα που βρίσκεται μόνο με μια μονομαχία με κατάνα


THE NEWSROOM · 15 Ιανουαρίου 2020

Κανένας χωρισμός δεν είναι εύκολος, όμως ένα ζευγάρι από το Κάνσας (ή τουλάχιστον, ένας 40χρονος άνδρας) ζορίστηκε πολύ περισσότερο από το μέσο όρο. Έχοντας (λογικά) εξαντλήσει όλα τα συνήθη νόμιμα μέσα, ο 40χρονος Ντέιβιντ Όστρομ κατέληξε ότι οι διαφορές που έχει με την πρώην σύζυγό του είναι τόσο μεγάλες, που μόνο μία μονομαχία με σπαθιά μπορεί να τις λύσει.

Η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με τον ίδιο, η επιθυμία του είναι όχι μόνο να λύσει τις εν λόγω διαφορές (που έχουν να κάνουν με την κηδεμονία και το δικαίωμα επισκέψεων στα παιδιά) αλλά και να «ξεριζώσει τις ψυχές από τα σώματα» της πρώην συζύγου του και του δικηγόρου της που τον έχουν «καταστρέψει νομικά» – όταν υπάρχει πάθος, αυτά συμβαίνουν. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι ο Ντέιβιντ δεν κάλεσε απλά σε ένα ερημικό δάσος την 38χρονη Μπρίτζιτ Όστρομ και τον δικηγόρο της, Μάθιου Χάντσον, ώστε να λύσουν τα θέματά τους με τις λεπίδες τους, αλλά ζήτησε από τον δικαστή να δώσει εντολή για κάτι τέτοιο.

Γιατί οι ΗΠΑ δεν έχουν φλωρέψει τόσο, που οι δικαστές να έχουν χάσει το δικαίωμα να επιτρέψουν μία μονομαχία. Τουλάχιστον όπως είπε ο Ντέιβιντ Όστρομ, «ποτέ δεν απαγορεύθηκε ρητά ή περιορίστηκε ως δικαίωμα στις ΗΠΑ», ο οποίος θέλοντας προφανώς να δώσει ένα μερακλίδικο touch στο battle με τα ξίφη, ζήτησε διορία 12 βδομάδες από τον δικαστή ώστε να γίνει η φάση με σπαθιά σαμουράι.

Δυστυχώς, ο Όστρομ έφτασε στη συγκεκριμένη ιδέα κυρίως για να τρολάρει τον συνήγορο της πρώην γυναίκας του. Όπως είπε:

«Νομίζω ότι απάντησα στον παραλογισμό το κ. Χάντσον με τον δικό μου παραλογισμό.»

Παρ’ όλα αυτά, ο Όστρομ δήλωσε επίσης ότι δεν χρειάζεται να μονομαχήσει με τη σύζυγό του, καθώς θα μπορούσε να διασταυρώσει το ξίφος του με τον δικηγόρο της, αν αυτή τον ορίσει εκπρόσωπό της. Ο Χάντσον πάντως δεν έδειξε να ψήνεται και ζήτησε από το δικαστή να μην το επιτρέψει, με νομικά επιχειρήματα πάντα:

«[Εφόσον μπορεί να σκοτωθεί κάποιος] τέτοια επακόλουθα πιθανότατα υπερέχουν των ζητημάτων που αφορούν τη φορολογία και την κηδεμονία.»

Ο δικαστής Κρεγκ Ντρέισμερ πάντως δεν φάνηκε τόσο αρνητικός, ή τουλάχιστον δεν έριξε ακόμη άκυρο. Αντίθετα, είπε ότι τα έγγραφά τους έχουν παρατυπίες και τους προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να αποφασίσει πολύ σύντομα:

«Μέχρι να ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες, αυτό το δικαστήριο δεν θα λάβει περαιτέρω δράση αναφορικά με το όποιο αίτημα ή ένσταση υποβάλει οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές.»

Αυτό σημαίνει ότι έχουν αρκετό χρόνο να φτιάξουν τα χαρτιά τους, να ακονίσουν τα σπαθιά τους ή έστω να τα βρουν, αν είναι τόσο ξενέρωτοι.

(πηγή)

Best of internet