Quantcast
THE STREAM

«Οι αργίες είναι για τα κοπρόσκυλα» σύμφωνα με τον workaholic αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να κόψει το μαθητικό ξύσιμο την ημέρα των Τριών Ιεραρχών και ο αρχιεπίσκοπος συμφώνησε 100%


THE NEWSROOM · 15 Ιανουαρίου 2020

Αν νομίζατε ότι οι γιορτές της Ορθοδοξίας μας είναι για να τα ξύνετε, τότε όχι μόνο πλανάστε, αλλά έχετε το προνόμια να σας εξηγήσει ο τοπικός εκπρόσωπος του Θεού το πως έχουν τα πράγματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντιλαμβανόμενη ότι όλα είναι ζήτημα εκπαίδευσης, αποφάσισε να λύσει το εθνικό πρόβλημα του κοπροσκυλιάσματος από το επίπεδο του σχολείου – και βρήκε σε αυτό άξιο συνεργάτη τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση όπου διευκρινίζει ότι η 30η Ιανουαρίου, δηλαδή η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, θα σταματήσει να είναι αργία, αλλά θα γίνεται κανονικά μάθημα. Αυτό θα ισχύει και για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είτε είναι δημόσια είτε είναι ιδιωτική και θα αποτυπωθεί και σε νομοσχέδιο για να μην υπάρχουν περιθώρια παρερμηνειών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια, όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.»

Και για να μη νομίζουν τα κωλόπαιδα ότι σε αυτό μπορούν να συμμαχήσουν οπορτουνιστικά με την Εκκλησία, ο Ιερώνυμος βγήκε ως chief greek priest που είναι και υπερασπίστηκε ανοιχτά την κίνηση της κυβέρνησης. Όπως είπε μάλιστα, αυτά τα θέλουν μόνο κάτι επαγγελματίες τεμπελχανάδες:

«Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες και προφάσεις. Η αργία είναι για τους τεμπέληδες.»

Για να μην ξεχνιόμαστε πάντως, ο αρχιεπίσκοπος τόνισε επίσης ότι η σχολική γιορτή σημαίνει ότι πάμε και στην εκκλησία. Πράγματι, πρέπει να σταματήσει η σύγχυση ότι κατήχηση σημαίνει ευκαιρία για άραγμα – ελπίζουμε μία μέρα το σχολείο να περιλαμβάνει και θρησκευτικά ΣΠΕΝ ή κάτι τέτοιο.

Γενικά η φάση είναι life coaching από Εκκλησία της Ελλάδος:

Best of internet