Quantcast
THE STREAM

Ο Δήμος έβαλε νέο έλατο στην πλατεία Εξαρχείων και τα στοιχήματα παίρνουν φωτιά

Το παιχνίδι που φαίνεται να αρέσει τόσο πολύ σε όλους τους εμπλεκόμενους συνεχίζεται με καινούργιο δεντράκι


THE NEWSROOM · 20 Δεκεμβρίου 2019

Όχι απλά ένα παγανιστικό έθιμο, αλλά την εξαρχειώτικη εκδοχή του μύθου του Γεφυριού της Άρτας (ή έστω της Μέρας της Μαρμότας) φαίνεται πως βλέπει στην αγαπημένη μας πλατεία ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης. Όπως γράφαμε χτες, η πρώτη ενσάρκωση του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πλατείας Εξαρχείων πυρπολήθηκε με επιτυχία εν όψει Χειμερινού Ηλιοστασίου – όμως το show δε δείχνει να σταματάει εδώ.

Όπως όλα δείχνουν, ο δήμος ενθουσιάστηκε με το πως πήγε η πρώτη τελετή και φλέγεται από επιθυμία να την επαναλάβει. Έτσι, τοποθέτησε ένα νέο έλατο: Τα συνεργεία του δήμου επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί τον τόπο της θυσίας, τον καθάρισαν και έστησαν το καινούργιο δεντράκι στη θέση του παλιού. Δείτε τις χαρμόσυνες εικόνες:

Το concept της κίνησης αναφέρεται προφανώς στον φοίνικα που αναγεννιέται από τις στάχτες αφού καεί. Ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων. Όπως είχε πει πολύ λυρικά μετά την ολοκλήρωση της τελετής ο Κώστας Μπακογιάννης:

«Το φως πάντα νικάει το σκοτάδι. Η αγάπη πάντα νικάει το μίσος. Τα Χριστούγεννα δεν μπορεί να τα κάψει κανείς. Και είναι για όλη τη πόλη. Για αυτό και το δέντρο θα ξαναστηθεί. Κριτής των βανδάλων, που καμαρώνουν και στο YouTube, οι πολίτες των Εξαρχείων που θέλουν όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι Αθηναίοι να ζήσουν και να χαρούν.»

Το φως πάντα νικάει το σκοτάδι. Η αγάπη πάντα νικάει το μίσος. Τα Χριστούγεννα δεν μπορεί να τα κάψει κανείς. Και είναι…

Gepostet von Κώστας Μπακογιάννης am Donnerstag, 19. Dezember 2019

Το ίντερνετ πάντως δείχνει να πήρε πολύ θερμά την προσέγγιση του κ. Μπακογιάννη:

Κανείς δε θα αφήσει την πλατεία να παραμείνει ένα μέρος κρύο και σκοτεινό.

 

 

Best of internet