Quantcast
THE STREAM

Χριστουγεννιάτικο δέντρο για να φωτιστεί η Πλατεία Εξαρχείων έστησε ο Δήμος Αθηναίων

Πιο λαμπρή από ποτέ προορίζεται να γίνει η πλατεία Εξαρχείων με το νέο της απόκτημα


THE NEWSROOM · 18 Δεκεμβρίου 2019

Ένα Χριστουγεννιάτικο δεντράκι με το potential να γίνει ακόμη πιο viral κι από το έλατο που γέρνει της πλατείας Συντάγματος απέκτησε σήμερα το πρωί η πλατεία Εξαρχείων. Η ιστορική πλατεία που μετράει στις τάξεις των οπαδών της από ποιητές και καλλιτέχνες μέχρι ξένους μπαχαλοτουρίστες (αν πιστέψουμε τον ΣΚΑΪ) έχει ξεμείνει μέχρι τώρα χωρίς έλατο και το γιορτινό κλίμα που αυτό φέρνει, όμως με μία κίνησή του ο Δήμος Αθηναίων αποκατέστησε την χριστουγεννιάτικη τάξη.

Το δέντρο, το οποίο ήρθε ήδη στολισμένο και φωτισμένο, προέκυψε από την πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων  «Υιοθέτησε την Πόλη σου» που σκοπεύει να φέρει δέντρα, στολίδια, κέφι και τραγούδι σε διάφορα σημεία της πόλης που δεν είχαν φωτιστεί ποτέ.  Τουλάχιστον με τον τρόπο που έχει στο μυαλό του ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, στο παρελθόν τα Εξάρχεια έχουν δώσει πολλές καινοτόμες ιδέες για το φωτισμό της πόλης.

Εκτός από το δέντρο, η πλατεία έκανε συνολικό μποτέ: Καθαρίστηκε, πλύθηκε με πεπιεσμένο νερό και καθαριστικά, βάφτηκαν τα παρτέρια και τα παγκάκια και σβήστηκαν τα γκραφίτι. Επίσης τοποθετήθηκαν νέα μάρμαρα στο άγαλμα, αλλάχθηκαν οι καμμένες λάμπες και αποκαταστάθηκε ο φωτισμός.

Όπως έγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης στο Facebook:

«Οι πλατείες της πόλης ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα. Καθαρές και στολισμένες. Σήμερα, στην πλατεία Εξαρχείων.»

Οι πλατείες της πόλης ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα. Καθαρές και στολισμένες. Σήμερα, στην πλατεία Εξαρχείων.

Gepostet von Κώστας Μπακογιάννης am Mittwoch, 18. Dezember 2019

Τώρα όλα δείχνουν έτοιμα για τις γιορτές. Κάποιοι εχθροί των Χριστουγέννων εκφράζουν βέβαια μία τελείως διαφορετική πρόβλεψη:

 

Best of internet