Quantcast
THE STREAM

Οι πελάτες βγαίνουν έξω για τσιγάρο και ρίχνουν πιστόλι στα μαγαζιά, καταγγέλουν μαγαζάτορες

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του αντικαπνιστικού νόμου, όπως όλα δείχνουν


THE NEWSROOM · 13 Δεκεμβρίου 2019

Όσοι νόμοι και διατάγματα να βγουν, την ελληνική εφευρετικότητα κανείς δε μπορεί να τη νικήσει. Ακόμη και με τον διαβόητο αντικαπνιστικό νόμο, το «ουδέν κακόν αμιγές καλού» φαίνεται να ισχύει κανονικά, με τους θαμώνες των καφέ και των μπαρ να αξιοποιούν τον νέο νόμο για να επιδοθούν σε μία κλασική παράδοση της ελληνικής νύχτας (και μέρας, ενίοτε): Το πιστόλι.

Αυτό καταγγέλουν οι ήδη μπριζωμένοι με τον αντικαπνιστικό νόμο καταστηματάρχες, οι οποίοι βλέπουν τους χαρμάνηδες της χώρας να επισκέπτονται όλο και λιγότερο τα μαγαζιά τους, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο ανάλογα και ο τζίρος του επισιτισμού της χώρας. Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, εκεί έξω κυκλοφορούν και διάφορα τζιμάνια που εκμεταλλεύονται τον φρέσκο νόμο για να παραβούν έναν από τους αρχαιότερους νόμους, αυτόν που λέει ότι είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις τον καφέ ή το ποτό σου.

Για την ακρίβεια, ο κόσμος φαίνεται να το κάνει αυτό ομαδικά, καθώς βγαίνουν όλοι μαζί για τσιγάρο και δεν ξαναγυρνούν. Η αλήθεια είναι ότι τα πιο όμορφα πράγματα είναι λογικό οι άνθρωποι να θέλουν να τα κάνουν με την παρέα τους. Δυστυχώς, η σερραίικη πατέντα που θα μπορούσε να είχε δώσει τη λύση δεν αξιοποιήθηκε:

Δείτε το ρεπορτάζ:

Οι καταστηματάρχες έχουν βρει ήδη λύση στο φλέγον αυτό ζήτημα, την οποία και προτείνουν. Αυτή είναι η δημιουργία «λεσχών καπνού» στα μαγαζιά, όπου οι χαρμάνηδες της χώρας θα μπορούν να το ντουμανιάζουν όσο γουστάρουν χωρίς να ενοχλούν τους υπόλοιπους. Οι εν λόγω λέσχες μάλιστα θα έχουν και χωριστή είσοδο.

Η αλήθεια είναι ότι το «πάω στη λέσχη για τσιγάρο» ακούγεται και αρκετά λογοτεχνικό, ίσως αξίζει να δούμε αυτή την ιδέα.

 

Best of internet