Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ ο πρωθυπουργός της Αγγλίας χώθηκε σε ένα ψυγείο για να αποφύγει τους δημοσιογράφους

Μία γαλακτοκομική προσέγγιση υιοθέτησε ο υπερσυντηρητικός πολιτικός Μπόρις Τζόνσον για να αποφύγει τα ΜΜΕ


THE NEWSROOM · 11 Δεκεμβρίου 2019

Σε μία τακτική επιλογή τόσο ιδιοφυή που να ξεπερνά όλους τους νικηφόρους πολέμους της Βρετανικής αυτοκρατορίας μαζί προέβη ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον. Ο υπερσυντηρητικός πολιτικός που έχει καταφέρει να θυμίζει τον Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο στις απόψεις, αλλά και στο μαλλί, είναι επίσης και αρχηγός τω Τόρηδων (του Συντηρητικού Κόμματος), οι οποίοι αύριο θα κοντραριστούν με τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν στις βουλευτικές εκλογές της Αγγλίας.

Όταν έρχεται η ώρα των εκλογών ακόμη κι ο πρωθυπουργός πρέπει να κάνει το κομματικό του καθήκον, οπότε ο Μπόρις Τζόνσον έκανε μία (πολύ) πρωινή επίσκεψη στην επιχείρηση Modern Milkman του Γιόρκσαϊρ. Εκεί όμως αιφνιδιάστηκε σύμφωνα με τον Guardian από τον παραγωγό της εκπομπής «Good Morning Britain», Τζόναθαν Σουέιν, ο οποίος τον πλησίασε αμέσως για να του κάνει ερωτήσεις και πιο συγκεκριμένα την ερώτηση «καλημέρα πρωθυπουργέ, θα ερχόσασταν στην εκπομπή;».

Κάπου εκεί ο αρχηγός του γραφείου τύπου του Τζόνσον, Ρομπ Όξλεϊ,  ακούστηκε να λέει «ω να σου γαμήσω». Οι παρουσιαστές της εκπομπής Πίερς Μόργκαν και Σουζάνα Ρέιντ σοκαρίστηκαν από αυτό, όμως το πιο αστείο δεν είχε συμβεί ακόμη. Όταν ο Σουέιν συνέχισε να πιέζει τον Τζόνσον, λέγοντας του ότι είναι σε ζωντανή μετάδοση, ο πρωθυπουργός του απάντησε «θα είμαι μαζί σου σε ένα λεπτό» και αναχώρησε απότομα, για να χωθεί αμέσως μετά σε ένα ψυγείο γεμάτο γάλατα.

Δείτε το βίντεο:

Παρότι οι Συντηρητικοί επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός δεν ταμπουρώθηκε στο ψυγείο με τα γάλατα, από το οποίο βγήκε τελικά κουβαλώντας ένα κασόνι από αυτά, πολύς κόσμος αμφιβάλει. Γενικώς το κλίμα για τον Τζόνσον και τους συντηρητικούς δεν είναι καλό: Οι Εργατικοί μειώνουν τις τελευταίες μέρες τη διαφορά προκαλώντας άγχος στο κόμμα του Τζόνσον, ο οποίος τη Δευτέρα με άπειρη ψυχραιμία αρνήθηκε να κοιτάξει αυτό που του έδειχνε ένας δημοσιογράφος στο κινητό του, πριν το βάλει στην τσέπη του (!).

Σε γενικές γραμμές, θα μπορούσαμε να πούμε ότι έκανε το ίδιο για το οποίο είχε κατηγορηθεί ο Τάκης Τσουκαλάς, αλλά με σαφώς πιο βρετανικό στυλ:

 

 

Best of internet