Quantcast
THE STREAM

Γνωρίστε τον master φυσιογνωμιστή Evan Γεωργουλάκη που ανέλυσε τη φάτσα του Κυριάκου για το Star

Ο διαπρεπής επιστήμονας που κλήθηκε να μας μιλήσει για το πρόσωπο του πρωθυπουργού είναι κάτι μεταξύ NASA και ΑΜΑΝ


Κώστας Αρβανίτης · 5 Δεκεμβρίου 2019

Επίκληση στην επιστημονική αυθεντία με σκοπό να προσφέρει στο κοινό του μία πιο αναλυτική προσέγγιση του πρωθυπουργού μας έκανε το χτεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Σε περίπτωση που πήγε το μυαλό σας στην γνωστή πρασινοφρουρό που διαπρέπει στη NASA, θα πρέπει να σας πληροφορήσουμε ότι πέσατε έξω – άλλος ήταν ο…star της χτεσινής βραδιάς.

Αυτός είναι ο Ελληνοαμερικάνος Evan Fotis Γεωργουλάκης, ο οποίος παρουσιάστηκε από το κανάλι ως «ειδικός φυσιογνωμιστής και σύμβουλος προσωπικής επικοινωνίας». Η αλήθεια είναι ακόμη κι αν εσείς δεν γνωρίζετε, ο κ. Γεωργουλάκης διαπρέπει εδώ και χρόνια στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο και το ότι θυμίζει χαρακτήρα από τη σειρά που μας έδωσε τον θρυλικό Μαέβιους Παχατουρίδη δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει από το να τον γνωρίσετε.

Ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η τέχνη του προέρχεται από τον Εμπεδοκλή συγκεκριμένα:

«Οι ρίζες της κρατούν από τον Εμπεδοκλή, τον Ιπποκράτη και τον Αριστοτέλη. Ο τελευταίος μάλιστα συνέδεε τα πρόσωπα των ζώων με αυτά των ανθρώπων. Αφορά μια συσχέτιση ανάμεσα στα παθολογικά και στα ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Η δομή και η κατασκευή ενός προσώπου έχουν σχέση με τη λειτουργία που αυτό επιτελεί. Τα παθολογικά χαρακτηριστικά έχουν αναπτυχθεί ανθρωπολογικά.»

Στην ίδια συνέντευξη είχε αναλύσει και το duckface:

«Ξεκίνησε από κάπου (άγνωστο πού) η προτροπή ότι έτσι θα γράφουν τα ζυγωματικά καλύτερα, θα είναι πιο θελκτικά, και ακολουθήθηκε. Πρόκειται για μόδα, ένα φωτογραφικό τρικ που έδωσε κάποιο αποτέλεσμα, αλλά μετά απλώς επαναλαμβανόταν.

Να πούμε επί τη ευκαιρία ότι οι εκφράσεις που κάνουμε επηρεάζουν πάντα το πώς αισθανόμαστε και πώς σκεφτόμαστε. Μια κίνηση του προσώπου ή του σώματός μου μπορεί σε νευρολογικό επίπεδο να επηρεάσει και το πώς σκέφτομαι.»

Σε περίπτωση που χρειάζεστε κι άλλες περγαμηνές, έχει μιλήσει σε TEDx στην Αθήνα:

My speech at TEDxAthens

Gepostet von True Face – Evan Fotis Georgoulakis am Freitag, 5. Oktober 2018

Το δύσκολο task του ειδικού φυσιογνωμιστή λοιπόν ήταν να αναλύσει το πρόσωπο του και την γενικότερη κινησιολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο chat που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο. Εκεί ο πρωθυπουργός μας παρουσιάστηκε πολύ δυναμικός, σύμφωνα με τον Evan Foti:

«Στην έκφραση του κ. Μητσοτάκη διακρίνεται μία υφή αυτοπεποίθησης.»

Από τη φάτσα του Κυριάκου όμως εκπέμπονται και υποσυνείδητα μηνύματα, όπως μαθαίνουμε. Αυτά δεν έχουν να κάνουν με τον γνωστό ET του Υμηττού, αλλά με το ισορροπημένο πλάτος της Μητσοτακικής φάτσας:

«Σχετικά με τα υποσυνείδητα μηνύματα που εκπέμπουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του κ. Μητσοτάκη σύμφωνα με τη μέθοδο της μορφοψυχολογίας και της φυσιογνωμικής το πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη είναι πιο επίμηκες, ισορροπημένο σε πλάτος, με ανεπτυγμένες την ανώτερη εγκεφαλική και συναισθηματική ζώνη.»

Η δε φυσιογνωμία αυτή καθαυτή, δεν είναι όπως η δικιά μας που είμαστε πληβείοι. Είναι φινετσάτη:

«Τα επιμέρους χαρακτηριστικά, μάτια μύτη και στόμα [του πρωθυπουργού] είναι πιο εκλεπτυσμένα και εσωτερικευμένα. Υπάρχει διαπραγματευτική ικανότητα, υπάρχει δυναμισμός, αλλά και εσωτερικευμένα συναισθήματα.»

Δείτε τον φυσιογνωμιστή σε δράση:

Το κοινό πάντως έδειξε να ενθουσιάζεται με τα skills του Evan Foti:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργουλάκης έχει αναλύσει στο παρελθόν κι άλλες μεγάλες φυσιογνωμίες, όπως τον Γιάνη Βαρουφάκη. Τότε είχαμε μάθει το εξής σημαντικό:

«Οι βαθιές ρινοπαριακές γραμμές, με λακκάκι στα μάγουλα, που κατεβαίνουν από τα πλάγια της μύτης προσπερνώντας το στόμα, είναι θετική ένδειξη.»

Εσείς έχετε κανένα επικλινές μέτωπο ή είστε τίποτα ντουγάνια;

 

 

Best of internet