Quantcast
THE STREAM

Στη Λάρισα έβαλαν τζαμαρία στη φάτνη για να πάψουν να κλέβουν το Θείο Βρέφος

Αφού κάποιοι δε φοβούνται την οργή του Θεού, ο Δήμος Λάρισας αποφάσισε να κρατήσει μακριά τους απαγωγείς


THE NEWSROOM · 4 Δεκεμβρίου 2019

Ως γνωστόν, το γνωμικό λέει ότι ο Θεός αγαπά τον κλέφτη, αλλά και το νοικοκύρη. Με τον συγκεκριμένο ή τους συγκεκριμένους κλέφτες όμως τα πράγματα ίσως είναι περιπλοκότερα: Μιλάμε φυσικά για τους λήσταρχους που επί χρόνια κάθε Χριστούγεννα λεηλατούσαν την φάτνη στην κεντρική πλατεία της Λάρισας ώστε να κλέψουν το ίδιο το Θείο Βρέφος.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, η συγκεκριμένη ασεβής συνήθεια είχε γίνει λατρεία (no pun intended) με αποτέλεσμα να σημειωθούν τα προηγούμενα χρόνια αλλεπάλληλες απαγωγές ΄(όπως πέρσι και πρόπερσι) του Θείου Βρέφους. Το αν οι δράστες είναι οι ίδιοι κάθε χρόνο και το ποια είναι η τύχη όλων αυτών των Θείων Βρεφών, κανείς δεν το γνωρίζει.

Κάποια στιγμή όμως κάτι έπρεπε να γίνει για να σταματήσουν οι κλοπές. Έτσι, ο Δήμος αποφάσισε να βάλει γυάλινο προστατευτικό κιγκλίδωμα στη φάτνη, έτσι ώστε να αποθαρρυνθούν ακόμη κι αυτοί οι άφρονες που δεν φοβούνται την Θεία Δίκη.

Σε περίπτωση που απορείτε για το φετινό Θεϊκό παιδάκι, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας έστειλε ειδικό φωτογραφικό ντοκουμέντο για να ξέρουν όλοι το εξής:

«Eίναι σε καλά χέρια»:

Δυστυχώς το δικαστήριο δεν μπορεί να τους καταδικάσει και ένα εκατομμύριο χρόνια στην κόλαση για να μάθουν να κλέβουν Θεία Βρέφη.

Best of internet