Quantcast
THE STREAM

Με μία μεγάλη συναυλία ενάντια στην αστυνομική βία βούλιαξαν τα Προπύλαια το Σάββατο

Πολλές χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Αθήνας έδειξαν ότι δεν ψήνονται με τίποτα να συμμορφωθούν στο δόγμα «νόμος και τάξη»


Κώστας Αρβανίτης · 2 Δεκεμβρίου 2019

Φωτογραφία εξωφύλλου: George Vitsaras / SOOC

Καμία διάθεση δεν δείχνει να έχει η νεολαία της Αθήνας να διδαχθεί από τα δωρεάν σεμινάρια που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία το προηγούμενο διάστημα. Παρά τις (κυριολεκτικά) φιλόπονες προσπάθειες των ΜΑΤ και των λοιπών δυνάμεων να τους μάθουν πειθαρχία και σεβασμό στις αρχές μέσω ξύλου, συλλήψεων και δακρυγόνων, ο κόσμος τους αγνόησε άκαρδα και αντί να πάει ας πούμε στο κατηχητικό, αποφάσισε να δώσει μαζικό παρόν σε μία μεγάλη αντικατασταλτική συναυλία στα Προπύλαια.

Η συναυλία, η οποία διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία ενάντια στην καταστολή και είχε ως σύνθημα το «Να μη γίνει ο φόβος συνήθεια μας», ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε με επιτυχία τα ξημερώματα της Κυριακής. Όπως τόνιζε το κείμενο της εκδήλωσης:

Μιλάνε για ασφάλεια, αλλά εννοούν την καταστολή.

Μιλάνε για κανονικότητα, αλλά εννοούν την αστυνομική αυθαιρεσία.

Μιλάνε για ανομία, αλλά εννοούν τις ελευθερίες.

Μιλάνε για άβατα, αλλά εννοούν τη διαφορετικότητα.

Τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στη νεολαία, τους πρόσφυγες, τους χώρους της αντίστασης. Το άγριο ξύλο των ΜΑΤ, η αστυνομική εισβολή στην ΑΣΟΕΕ οι αναίτιες συλλήψεις στο σωρό, οι εκκενώσεις των καταλήψεων, τα ντου στα σινεμά και τα κλαμπ, οι ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη, η δημιουργία στρατοπέδων-φυλακών για τους πρόσφυγες, ο ασφυκτικός περιορισμός του ασύλου, ο νέος ποινικός κώδικας, η φαλκίδευση των δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς, τα fake news και η καλλιέργεια ηθικού πανικού υφαίνουν ένα ασφυκτικό κλίμα κρατικού αυταρχισμού.

Στόχος των κυβερνώντων είναι να κάμψουν όσες και όσους αντιστέκονται, αλλά κι εκείνες-ους που αποκλίνουν από τη νόρμα του νεοσυντηρητισμού. Επίσης, επιδιώκουν να προκαταλάβουν τις αντιστάσεις που ξέρουν ότι θα γεννήσει η πολιτική τους. Πατώντας στο «έργο» όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς και στη διαχρονική ατιμωρησία της αστυνομικής αυθαιρεσίας, επιχειρούν να εμπεδώσουν μια κατάσταση εξαίρεσης δικαιωμάτων που μας απειλεί όλους. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει ο αυταρχισμός αυτονόητη συνθήκη της καθημερινότητας και ο φόβος συνήθεια μας. Να ορθώσουμε μπλόκο στην καταστολή. Να δώσουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται.

Το πρόγραμμα περιείχε μουσική για όλα τα γούστα (όπως τον Εισβολέα, τους Bazooka και τα Υπόγεια Ρεύματα) και stand-up comedy από συνήθεις υπόπτους όπως ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος – όταν λέμε για συνήθεις υπόπτους το γράφουμε μεταφορικά, ελπίζουμε να μην κινητοποιηθεί χωρίς λόγο κάποιο δραστήριο τμήμα της ΕΛΑΣ.

Ξεκινήσαμε !

Gepostet von Να μη γίνει ο φόβος συνήθειά μας – Πρωτοβουλία ενάντια στην καταστολή am Samstag, 30. November 2019

Αναλυτικά το πρόγραμμα της συναυλίας:

Άγνωστος Χειμώνας
Βandallusia
Bazooka
Coyote’s Arrow
Dury Dava
Σπύρος Γραμμένος
Εισβολέας
Αλέξ. Κτιστάκης
Π. Κυραμαργιός
Λόγος Τιμής
Πέτρος Μάλαμας
Δ. Μητσοτάκης (Ενδελέχεια)
Υπεραστικοί
Υπόγεια Ρεύματα
Fer de Lance
Lost Bodies
ΣΤΙΧΟΙΜΑ
Small Chanter
JazzMatazz
Twinsanity
Urban Pulse

Stand Up Comedy:

Βύρωνας Θεωδορόπουλος – Ντενίζ Ουρέμ – Αλέξανδρος Τιτκώβ – Γιάννης Ρούσσος – Γιώργος Αλεβίζος – Οδυσσέας Μαυρομμάτης – Αλεξ Κενσιν Αποστολόπουλος – Άγγελος Σπηλιόπουλος

Εκτός από τη μουσική και το stand up comedy, το πρόγραμμα συμπληρώθηκε και πολιτικά με διάφορες ανακοινώσεις και τοποθετήσεις όπως του φοιτητή Γιάννη Παχάκη. Ο φοιτητής του ΕΜΠ συνελήφθη 3 η ώρα το πρωί από τους αστυνομικούς έξω από το σπίτι του (γιατί η ΕΛΑΣ κάνει delivery και τις συλλήψεις πλέον):

Η δε προσέλευση του κόσμου (ο οποίος αφότου βράδιασε ήταν ανά πάσα στιγμή κάποιες χιλιάδες, με αρκετές περισσότερες να περνούν συνολικά) φαίνεται από τις φωτογραφίες του Μάριου Λώλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο ίδιος ο φωτορεπόρτερ έχει καταλήξει στο χειρουργείο χτυπημένος από τα ΜΑΤ, όπως τόσοι άλλοι συνάδελφοί του στο παρελθόν:

Αντικατασταλτική συναυλία στα Προπύλαια.#sigaminfovitho #nopasaran30-11-19

Gepostet von Marios Lolos am Samstag, 30. November 2019

Και άλλες:

George Vitsaras / SOOC

George Vitsaras / SOOC

George Vitsaras / SOOC

Και από τα βίντεο:

Χιλιάδες κόσμου στα Προπύλαια αυτήν την ώρα, στη μεγάλη αντικατασταλτικη συναυλία με σύνθημα "Να μην γίνει ο φόβος συνήθεια μας"

Gepostet von The Press Project am Samstag, 30. November 2019

“Fuck you, I won't do what you tell me.”

“Fuck you, I won't do what you tell me.”Τα Υπόγεια Ρεύματα απαντάνε με την κραυγή των Rage Against The Machine στα τελεσίγραφα του αυταρχισμού. Η συναυλία της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρατική Καταστολή στα Προπύλαια εξελίχθηκε σε ένα μαραθώνιο live 10 ωρών από το οποίο αυτοί που πέρασαν μπορεί να έφτασαν και τις 10.000. Το μήνυμα στάλθηκε και ήταν ηχηρό: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ο φόβος συνήθειά μας.Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους καλλιτέχνες/ιδες για τη συμμετοχή τους, καθώς και όλον τον κόσμο που με την παρουσία του στήριξε τη συναυλιακή διαμαρτυρία.Ραντεβού την Παρασκευή στις 6:00 μ.μ. στα Προπύλαια στην πορεία μνήμης και αντίστασης, 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Gepostet von Να μη γίνει ο φόβος συνήθειά μας – Πρωτοβουλία ενάντια στην καταστολή am Sonntag, 1. Dezember 2019

Ίσως η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφτεί την μαζική επιστράτευση και το κούρεμα με την ψιλή για να συμμορφωθούν όλοι αυτοί, οι δύσκολες καταστάσεις απαιτούν δύσκολα μέτρα.

Best of internet