Quantcast
THE STREAM

8χρονο πέθανε από ασθένεια 28 χρόνια εξαφανισμένη επειδή δεν είχε εμβολιαστεί επαρκώς

Μετά από περίπου τρεις δεκαετίες η διφθερίτιδα επανεμφανίστηκε δυναμικά λόγω ανεπαρκούς εμβολιασμού


THE NEWSROOM · 28 Νοεμβρίου 2019

Είναι ομολογουμένως κρίμα να εξαφανίζονται οι παραδόσεις μας και από αυτό φυσικά δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν και οι παραδοσιακές ασθένειες που γνώρισαν οι πρόγονοί μας. Ευτυχώς κάποιοι συνάνθρωποί μας εκεί έξω κάνουν ό,τι μπορούν για να μην τις αφήσουν να χαθούν – μιλάμε φυσικά για το πασίγνωστο πια αντιεμβολιαστικό κίνημα της χώρας, το οποίο μάλιστα έχει πετύχει να εμφανιστούν ξανά κάποιες που θεωρούσαμε ότι δε θα ξαναδούμε ποτέ.

Όπως για παράδειγμα η παιδική ασθένεια που λέγεται διφθερίτιδα. Παρότι η ιατρική κοινότητα θεωρούσε την συγκεκριμένη ασθένεια εξαφανισμένη λόγω των εμβολιασμών, η πεποίθηση αυτή ανατράπηκε χτες, όταν ένα 8χρονο παιδί έχασε τη ζωή του διφθερίτιδα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Για την ακρίβεια, τέτοιο περιστατικό είχε να συμβεί 28 ολόκληρα χρόνια.

Η διφθερίτιδα προκαλείται από το βακτήριο Corynebacterium diphtheriae και μεταδίδεται με τα σταγονίδια της αναπνοής από ασθενείς, από φορείς και σπανιότερα μέσω μολυσμένων τροφίμων ή αντικειμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, το άτυχο παιδί μεταφέρθηκε άρον άρον στο Νοσοκομείο σε κακή κατάσταση και παρά τις προσπάθειες των γιατρών (έμεινε δυο 24ωρα στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας), τελικά κατέληξε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς αρχικά αρνήθηκαν να νοσηλευθεί το παιδί σε νοσοκομείο, παρά τις συστάσεις της ιδιωτικής κλινικής όπου μεταφέρθηκε στην αρχή. Το περιστατικό έφερε νωρίτερα σήμερα στο φως της δημοσιότητας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο παιδίατρος Γεώργιος Τσόλας.

Ο παιδίατρος στη δημοσίευσή του τόνισε τον ρόλο των συντηρητών αρχαίων ασθενειών στους οποίους αναφερθήκαμε νωρίτερα:

«Ποιος να το φανταζόταν;
Ιδού πού οδηγούν την κοινωνία οι ανεύθυνοι αρνητές των εμβολιασμών.
Κρίμα για το παιδάκι, κρίμα για όλα τα παιδάκια που έχουν τόσο ανεύθυνους γονείς! Κρίμα και αμαρτία!
Αναμένω επιτέλους να λάβουν θέση και δράση η Πολιτεία και ο Ιατρικός Κόσμος.»

Πρώτο κρούσμα και ΘΑΝΑΤΟΣ από ΔΙΦΘΕΡΙΤΙΔΑ στην Ελλάδα μετά από 28 χρόνια σε παιδί ηλικίας 8 ετών, παντελώς ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟ,…

Gepostet von Γεώργιος Τσόλας am Mittwoch, 27. November 2019

Το ίδιο ακριβώς επισήμανε στην εφημερίδα και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία Μανόλης Παπασάββας. Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, το παιδί έχασε τη ζωή του επειδή είχε κάνει  μόνο δύο από τις πέντε δόσεις του τριπλού εμβολίου κατά του τετάνου, της διφθερίτιδας και του κοκκύτη, ενώ δεν είχε εμβολιαστεί για κανένα άλλο μολυσματικό νόσημα, όπως ορίζει το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών της Ελλάδας.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες υποδεικνύουν ότι το εν λόγω κατόρθωμα του αντιεμβολιαστικού κινήματος θεωρείται από τα πιο σπουδαία, καθώς τόσο η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων όσο και το ίδιο το υπουργείο Υγείας ασχολούνται με την υπόθεση. Εμείς πάντως το ξέραμε ότι το αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι φτιαγμένο για μεγάλα πράγματα – το μαρτυρά η πρόσφατη έξοδος της χώρας μας από τη λίστα των χωρών στις οποίες έχει εξαλειφθεί η ιλαρά.

Τώρα μπορούμε να ελπίζουμε σε ανώτερα πράγματα από αυτό, όπως πχ την αναβίωση της βουβωνικής πανώλης ή πανούκλας ή όπως είναι το χαϊδευτικό της, του Μαύρου Θανάτου.

Πηγή (1, 2)

Best of internet