Quantcast
THE STREAM

80χρονος υποψήφιος της ΝΔ διορίζεται διευθυντής νοσοκομείου, παραιτείται 4 μέρες μετά

Ούτε μία βδομάδα δεν κράτησε τελικά ο διορισμός ενός βετεράνου της Νέας Δημοκρατίας στη θέση των ονείρων του


THE NEWSROOM · 26 Νοεμβρίου 2019

Εξαιρετικά σύντομη ήταν τελικά η σταδιοδρομία ενός 80χρονου συνταξιούχου στην θέση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας. Ο Κωνσταντίνος Πατέρας δεν πρόλαβε να χαρεί ούτε μία βδομάδα με το νέο του πόστο και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τον αποκαθήλωσε άκαρδα και τον έστειλε πίσω στο καφενείο ή σε όποια άλλη δραστηριότητα περνάει τον χρόνο του στη σύνταξη.

Ήταν φανερό από την αρχή ότι κάποιοι είναι προκατειλημμένοι κατά της τρίτης ηλικίας: Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ο διορισμός του συνταξιούχου γυμνασιάρχη από τα Τρίκαλα μαζί με τους υπόλοιπες διευθυντές νοσοκομείων το βράδυ της Παρασκευής, διάφορες πλευρές άρχισαν αμέσως να γκρινιάζουν ότι ο 80χρονος είναι ακατάλληλος.

Τα μόνα τους επιχειρήματα σχετικά με αυτό είναι ότι δεν έχει τα απαραίτητα προσόντα και ότι είναι υπερήλικας – κάποιοι μάλλον θέλουν τους ηλικιωμένους απλά να κάθονται στον καναπέ και να βλέπουν Netflix. Ο ίδιος μάλιστα φρόντισε να τονίσει με ανωτερότητα ότι θα κρατήσει μόνο τον μισθό του διευθυντή νοσοκομείου και όχι και τη σύνταξη, αλλά η φασαρία δεν σταμάτησε. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλούσιο βιογραφικό του κ. Πατέρα υπάρχει μέχρι και το ότι είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων.

Πρέπει να του αναγνωρίσουμε επίσης ότι παρότι έχει υπάρξει επανειλημμένα υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, έχει δείξει επίσης ότι έχει ανοιχτό πνεύμα, καθώς πέρασε και από τους ΑΝΕΛ και από το ΛΑΟΣ. Από τους ΑΝΕΛ μάλιστα αποχώρησε, με την εκπρόσωπο του κόμματος του Πάνου Καμμένου να δείχνει με το σχόλιό της ότι ούτε εκεί εκτιμούσαν τα προσόντα του:

«Ο πολιτευτής Τρικάλων κ. Κώστας Πατέρας ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το Κίνημα επικαλούμενος προσχηματικά διάφορους λόγους.

Εκείνο που δεν λέει ο κ. Πατέρας είναι ότι ζητούσε να διοριστεί διοικητής νοσοκομείου χωρίς να έχει τα προσόντα.

Παρακαλούνται όσοι από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ επιθυμούν κυβερνητικές θέσεις χωρίς να διαθέτουν τα προσόντα, να αποχωρήσουν»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ Κ. ΠΑΤΕΡΑ «Ο πολιτευτής…

Gepostet von Ανεξάρτητοι 'Ελληνες am Dienstag, 14. Juni 2016

Ούτε καν οι άλλοι πολιτευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν τον στήριξαν. Όπως ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Αδαμούλης που τον χαρακτήρισε ασέβαστα «γυρολόγο»:

Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΥΡΟΛΟΓΟΥ !!!Πολιτευτής στο ΛΑΟΣ Πολιτευτής στους ΑΝΕΛΠολιτευτής στην ΝΔκ τώρα δ/κτης στο…

Gepostet von Γεώργιος Αδαμούλης am Sonntag, 24. November 2019

Ή το post του αν. γραμματέα Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ Κωνσταντίνου Τσίγκα, όπου αμφισβητείται η ύπαρξη αριστείας:

«Ποια αριστεία; Ζήτω η αχαριστία! Δεν αντιδικώ με τα πρόσωπα που επιλέχτηκαν για τις διοικήσεις των νοσοκομείων, όμως θλίβομαι για την επιβράβευση,από το κόμμα μου,των πολιτικών γυρολόγων και ξαφνιάζομαι από το bonus της γενιάς των 80plus…»

Ποια αριστεία? Ζήτω η αχαριστία! Δεν αντιδικώ με τα πρόσωπα που επιλέχτηκαν για τις διοικήσεις των νοσοκομείων, όμως…

Gepostet von κωνσταντινος τσιγκας am Freitag, 22. November 2019

Τελικά όλοι οι παραπάνω κατάφεραν να σκοτώσουν το όνειρο του 80χρονου να γίνει μία μέρα αυτό που ποθούσε η καρδιά του. Σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, αναφέρεται ότι ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Πατέρα. Ο δε πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το είχε πει μόνος του δύο χρόνια πριν, αν και το 80χρονο νιάτο φέρεται να δήλωσε πως ήταν ο ίδιος ο αρχηγός της ΝΔ που του υποσχέθηκε τη θέση :

Πάντως ο κ. Πατέρας τουλάχιστον παραιτήθηκε πλήρης ημερών, κάτι είναι κι αυτό.

Best of internet