Quantcast
THE STREAM

Με δικό της κόμμα ονόματι ΛΥΣΙΣΟΛΑ ξαναχτυπά η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου

Η πιο κεντρώα βουλευτής που έχει περάσει από το κοινοβούλιο μετά τον Λεβέντη επανέρχεται δριμύτερη στην πολιτική


THE NEWSROOM · 25 Νοεμβρίου 2019

Μαχητική κεντροφεμινιστική επιστροφή στην πολιτική σκηνή που τόσο την αγάπησε ετοιμάζει η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. Η πολιτικός με το πληθωρικό βιογραφικό, το οποίο περιλαμβάνει καρεκλιές σε πρώην συνεργάτες και μία ωδή στον Αλέξη Τσίπρα, είχε ανακοινώσει ότι την κάνει από τον ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη Μαΐου – φαίνεται όμως πως έχει φύγει από τη δύσκολη φάση της κατάθλιψης με σαρδέλες και μαρμελάδα, καθώς επανέρχεται δριμύτερη από ποτέ στα κοινά με ένα ολοκαίνουργιο κόμμα.

Μάλιστα, όπως όλα τα σπουδαία πράγματα σε αυτόν τον τόπο, το όνομα του κόμματος θα έχει επιρροές από την αρχαία Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα θα λέγεται ΛΥΣ.ΙΣΟ.ΛΑ. – με το αρκτικόλεξο να φεύγει από το απλό λογοπαίγνιο, καθώς προέρχεται από τις λέξεις Λυσιστράτη, Ισότητα, Λάμπιτω.

Όπως εξήγησε η ίδια στον ΣΚΑΪ, παίζει και με Αθήνα και με Σπάρτη:

«Λυσιστράτη, η Αθηναϊκή δημοκρατική, Ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις και η Λαμπιτώ που είναι η Σπαρτιάτισσα ολιγαρχική.»

Σε ό,τι αφορά τον πολιτικό προσανατολισμό του ΛΥΣ.ΙΣΟ.ΛΑ., η κ. Μεγαλοικονόμου απλά συνεχίζει την περήφανη κεντρώα παράδοση στην οποία ανήκει, αλλά με έμφαση στις γυναίκες, ενώ τόνισε ότι στο κόμμα της θα έχουν 60% πλειοψηφία οι γυναίκες. Επίσης, ότι επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι γυναίκα, με την πρότασή της να είναι η Λούκα Κατσέλη.

Όπως είπε:

«Λέει το Σύνταγμα, θα έχουμε μια ποσόστωση και δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να έχουμε 60% άνδρες και 40% γυναίκες. Εγώ θα το αντιστρέψω. Θα βάλω στο κόμμα 60% γυναίκες και 40% άνδρες. Και άνδρες που θα έχουν την ευαισθησία να υποστηρίξουν τις γυναίκες.»

Άμα ψάχνατε μία σύγχρονη Αμαζόνα για να οδηγήσει την Ελλάδα μας στην μητριαρχία, μόλις τη βρήκατε.

Best of internet