Quantcast
THE STREAM

Με 1142 πληρωμένα memes απαντά το Ίντερνετ στο αντικαπνιστικό τηλέφωνο

Η πρώτη μέρα λειτουργίας της γραμμής καταγγελιών 1142 ήταν από κάθε άποψη μία μεγάλη μέρα


THE NEWSROOM · 21 Νοεμβρίου 2019

Μία πραγματική Black Wednesday ήταν η χτεσινή Τετάρτη 20/11, αν και υπήρξε αρκετά διαφορετική ανάλογα με την οπτική των δύο αντιμαχόμενων πλευρών: Των καπνιστών και των καταστημάτων που στηρίζουν κάπνισμα από τη μία, και αυτών που δεν το θέλουν από την άλλη. Ως γνωστόν, ο αντικαπνιστικός νόμος ξεκίνησε να εφαρμόζεται από την Τρίτη 19/11 ενισχυμένος με ένα πολύ ιδιαίτερο μέτρο – τη γραμμή καταγγελιών στο 1142.

Η εν λόγω τηλεφωνική γραμμή δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να κάνουν επώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις του αντικαπνιστικού νόμου, οι οποίες περνάνε στις διωκτικές αρχές (Ελληνική Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία, Υγειονομικές Διευθύνσεις Περιφερειών ή Λιμενικό Σώμα). Η γραμμή 1142 είχε σημαντικό σουξέ από την πρώτη μέρα με 58 καταγγελίες σε σύνολο 235 κλήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γραμμή μπορεί να δώσει και πληροφορίες για να κόψετε το κάπνισμα.

Υπάρχει βέβαια μία λεπτομέρεια που δεν διευκρινίζεται από το ίδιο το μήνυμα: Ότι η συγκεκριμένη δυνατότητα του 1142 παρέχεται από τη Forthnet και χρεώνεται (το μόνο που αναφέρεται είναι το “η χρέωση για τη συγκεκριμένη χρήση εξαρτάται από τον κατάλογο του παρόχου σας“, γιατί αν δεν έχει ηθικό κόστος το να καταγγέλεις τους παραβάτες του νόμου, ας έχει τουλάχιστον ένα απλό χρηματικό κόστος.

Ο τιμοκατάλογος της Forthnet για τον αριθμό 1142 συγκεκριμένα δίνει κόστος 0.0295 ευρώ ανά λεπτό – δεδομένου ότι οι κλήσεις κρατούν τουλάχιστον 50 δευτερόλεπτα, όλο και κάτι μπορεί να βγει, αν φυσικά το κόστος είναι το αναγραφόμενο. Την ίδια στιγμή, η Ελληνική ευστροφία προσπαθεί να δώσει μία απάντηση εκμεταλλευόμενη τα παραθυράκια του νόμου:

Όπως καταλαβαίνετε, το Ίντερνετ κάτι είχε να πει για όλα αυτά:

Gepostet von Stavros Kotsopoulos am Mittwoch, 20. November 2019

Μπορεί όλη αυτή η παιδική χαρά να μην νοιάζεται για την υγεία της, όμως ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν γι’αυτή:

Best of internet