Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ η ΕΛΑΣ βγάζει ανακοίνωση ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Η αλήθεια είναι ότι αυτές τις μέρες η Ελληνική Αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί για να μας θυμίσει πόση βία υπάρχει κατά των γυναικών


THE NEWSROOM · 20 Νοεμβρίου 2019

Δεν ξέρουμε τι πιστεύατε, αλλά εμείς δεν ξεχνάμε ποτέ ότι η Ελληνική Αστυνομία μας έχει εκπαιδευτικό πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης. Ακόμη κι αν θέλαμε να το ξεχάσουμε, δεν μας αφήνουν τα social media της αγαπημένης μας ΕΛΑΣ, τα οποία έχουν τοποθετηθεί κατά καιρούς για μία πλατιά γκάμα θεμάτων – ίσως υπερβολικά πλατιά για τα φτωχά μας μυαλά ενίοτε, όπως στην περίπτωση των γατών με καρπούζια για κράνη.

Για την ακρίβεια, η ΕΛΑΣ μπορεί να είναι μια χαρά και πρωτοπόρος φεμινιστική αστυνομία, όπως μας απέδειξε με τη χτεσινή ανάρτηση στο επίσημο Twitter της. Στις 25 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και η δύναμη του νόμου και της τάξης θέλησε να μας το θυμίσει προκαταβολικά για να μην το ξεχάσουμε.

Το tweet δηλώνει ότι «ο βιασμός είναι εγκληματική ενέργεια που διαπράττεται συχνότερα απ’ ό,τι καταγγέλλεται» και συνοδεύεται από στατιστικά στοιχεία για καταγγελίες βιασμών. Η ΕΛΑΣ τονίζει επίσης ότι «έχεις φωνή / είμαστε δίπλα σου», κάτι ομολογουμένως πολύ γλυκό, ενώ υπάρχει επίσης μία αναλυτική λίστα με συμβουλές για ασφάλεια στο δρόμο και όχι μόνο, που περιλαμβάνουν το «να µην δέχεσθε κέρασµα ποτών από αγνώστους».

Η αλήθεια είναι ότι τις προηγούμενες μέρες η ΕΛΑΣ έκανε πολλά πράγματα για να μας θυμίσει ότι υπάρχει εκεί έξω πολλή βία κατά των γυναικών. Βασικά το πήρε πάνω της κυριολεκτικά: Μεταξύ άλλων, ανδρες της απείλησαν μία γυναίκα δημοσιογράφο και έστειλαν στο νοσοκομείο με γκλοπ και ασπίδες μία 20χρονη κοπέλα.

Το δεύτερο περιστατικό είναι πιθανώς αυτό που αποτυπώθηκε σε βίντεο:

MAT ξυλοκοπούν κοπέλα στα Εξάρχεια

Ένα νέο βίντεο φέρνει στη δημοσιότητα το TPP από τη νύχτα της 17ης Νοεμβρίου στα Εξάρχεια. Στο βίντεο εμφανίζεται πρώτα ένας άνδρας των ΜΑΤ να ξυλοκοπεί κοπέλα που βρίσκεται στο σημείο και στη συνέχεια μαζί με άλλους να συνεχίζουν την επίθεση. Μάλιστα, οι άνδρες των ΜΑΤστο τέλος φαίνεται να αποχωρούν, γεγονός που ενισχύει την εικόνα ότι τα άτομα που δέχονται την επίθεση απλώς τυχαίνει να βρίσκονται εκεί.https://thepressproject.gr/mat-xylokopoun-kopela-sta-exarchia/

Gepostet von The Press Project am Montag, 18. November 2019

Η αλήθεια είναι ότι η ΕΛΑΣ το έχει πάει καλά με τα social media της αλλά το σωστό εκπαιδευτικό υλικό χρειάζεται και οπτικοακουστικά μέσα όπως το παραπάνω.

Best of internet