Quantcast
THE STREAM

Θαύμα: Βρέθηκε και συνελήφθη ο πατέρας Κλεομένης μετά από ενάμιση χρόνο

Ο διάσημος πλέον παλαιοημερολογίτης μοναχός ανακαλύφθηκε μέσω της επέμβασης της Θείας Πρόνοιας μετά από κάμποσους μήνες απουσίας


THE NEWSROOM · 18 Νοεμβρίου 2019

Είναι πολύ όμορφο να βρίσκεις ξαφνικά κάποιους ανθρώπους με τους οποίους είχες πολλή επαφή, αλλά έχουν χαθεί εδώ και καιρό και σου λείπουν. Το πρόσωπο για το οποίο μιλάμε εδώ είναι ο γνωστός παλαιοημερολογίτης μοναχός πατέρας Κλεομένης, ο οποίος είχε εξαφανιστεί εδώ και δύο χρόνια μετά από μία σύντομη αλλά λαμπρή πορεία ως δημιουργός διαφόρων τύπων installation.

Μετά από εκτοξεύσεις κέικ και επιθέσεις σε κακόβουλα ΑΤΜ, ο Κλεομένης την άρπαξε τελικά όταν το καλοκαίρι του 2017 πραγματοποίησε βανδαλισμούς στο μνημείο των Εβραίων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος στη Λάρισα. Ο ρασοφόρος καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2019 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε φυλάκιση 18 μηνών και 7.500 ευρώ πρόστιμο για δημόσια υποκίνηση μίσους κατ’ εξακολούθηση και συγκρότηση ένωσης προσώπων που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση πράξεων δημόσιας υποκίνησης μίσους.

666

Αντίο Κέικ

Gepostet von Luben am Dienstag, 23. Mai 2017

Ο Κλεομένης είχε επίσης αποκηρύξει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με μία ορθόδοξη ροχάλα:

Και είχε κάνει επιτόπιο ρεκτιφιέ σε γνωστό γλυπτό με σφυρί:

Η καταδίκη όμως ήταν ερήμην, διότι είχε εξαφανιστεί σαν να τον καβάτζωσε η Θεία Πρόνοια, η οποία τον κράτησε κοντά της ενάμιση χρόνο περίπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κλεομένης είχε συλληφθεί μετά τους βανδαλισμούς – όμως για τελείως άσχετο λόγο (για να μην ενοχλεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου).

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο Κλεομένης είχε κάνει κι ένα σύντομο πέρασμα από την πολιτική. Όπως φαντάζεστε, δεν ήταν μέλος της ΔΗΜΑΡ:

Σε κάθε περίπτωση, τελικά βρέθηκε: Ο παλαιοημερολογίτης μοναχός συνελήφθη στο σπίτι του παππού του στον Ταΰγετο, το οποίο βρίσκεται στον Άνω Μαχαλά του χωριού Αλαγονία της Μεσσηνίας. Εκεί χρειάστηκε κάμποση κουβέντα με έναν ευαγγελικό λειτουργό, όμως τελικά πείστηκε να πάει μαζί με τους αστυνομικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Σύνοδος έχει δηλώσει ότι ο πατέρας Κλεομένης δεν ανήκει στην Εκκλησία, το οποίο τον κάνει αυτόματα πολύ μοναχό μοναχό.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον αν ο ευαγγελικός λειτουργός που τον έπεισε να πάει με την Αστυνομία θα τον πείσει να πληρώσει και το πρόστιμο.

 

Best of internet