Quantcast
THE STREAM

Δημοτικό συμβούλιο στη Βενετία απορρίπτει μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής, πλημμυρίζει αμέσως μετά

Το παγκόσμιο βραβείο timing κατάφερε να πετύχει με την βύθιση του ένα όργανο της ιστορικής πόλης


THE NEWSROOM · 15 Νοεμβρίου 2019

Το αντίστοιχο του χαρακίρι σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης έκανε ένα περιφερειακό συμβούλιο της ημιβυθισμένης Βενετίας την Τρίτη το βράδυ. Το συμβούλιο του Γκραν Κανάλ αποφάσισε γενναία να συνεχίσει να αντιστέκεται στο να πάρει μέτρα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, και αμέσως μετά βυθίστηκε κάτω από τα νερά όπως ο καπετάνιος με το καράβι του, σύμφωνα με έναν από τους δημοτικούς συμβούλους.

Η διάσημη Ιταλική πόλη έχει ως γνωστόν χτυπηθεί από τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και 50 χρόνια (από το 1966) συγκεκριμένα, όμως κάτι τέτοια μικροπροβλήματα δεν είναι αρκετά για να πειστούν οι ατρόμητοι πολιτικοί της να ασχοληθούν με την αλλαγή του κλίματος. Έτσι την ώρα που μπήκαν τα νερά αίθουσα του Συμβουλίου στο Ferro Fini Palace, οι σύμβουλοι απλά συνέχισαν να συζητούν τον προϋπολογισμό του 2020.

Αυτά κατήγγειλε στο Facebook ο  δημοτικός σύμβουλος Andrea Zanoni, αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος:

«Πόσο ειρωνικό να πλημμυρίζει η αίθουσα δύο λεπτά μετά, αφότου η πλειοψηφία των κομμάτων της Ιταλίας απέρριψαν τις τροπολογίες μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.»

Ανάμεσα στις τροπολογίες της πλευράς του Zanoni ήταν μέτρα για τη χρηματοδότηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για την αντικατάσταση των λεωφορείων ντίζελ με πιο σύγχρονα που θα ρυπαίνουν λιγότερο και προτάσεις για την κατάργηση των ρυπογόνων σομπών και τη μείωση των επιπτώσεων των πλαστικών – σύμφωνα με τον ίδιο πάντα.

LA LEGA DI ZAIA VOTA CONTRO I NOSTRI EMENDAMENTI SUL CONTRASTO AI CAMBIAMENTI CLIMATICI E DOPO DUE MINUTI L’AULA…

Gepostet von Andrea Zanoni am Mittwoch, 13. November 2019

Ο εκπρόσωπος του περιφερειακού συμβουλίου, Alessandro Ovizach, επιβεβαίωσε στo CNN ότι η πλημμύρα έγινε την ώρα που συζητιόταν ο προϋπολογισμός, αλλά δεν διευκρίνισε τι ακριβώς συζητούσαν εκείνη την ώρα.

Ο δε πρόεδρος του Συμβουλίου, Roberto Ciambetti, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Zanoni ανακριβείς και είπε ότι ο προϋπολογισμός έχει σοβαρή μέριμνα για το θέμα:

«Πέρα από την προπαγάνδα και την παραπλανητική ανάγνωση, ψηφίζουμε έναν περιφερειακό προϋπολογισμό που δαπάνησε 965 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του νέφους που αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για την κλιματική αλλαγή.»

Λίγο πιο πριν είχε ανεβάσει βέβαια ένα βίντεο με το πλημμυρισμένο κτίριο, όπου παραδέχτηκε ότι αν μη τι άλλο, υπάρχει ένα προβληματάκι:

«Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια κατάσταση (στο Συμβούλιο). Τα προστατευτικά φράγματα δεν ήταν επαρκή για να συγκρατήσουν το κύμα των πλημμυρών, ούτε ήταν δυνατόν να εγκαταλείψουμε το κτίριο. Ήταν προτιμότερο να παραμείνουμε ασφαλείς μένοντας μέσα στο παλάτι.»

Consiglio regionale sospeso per allagamento di palazzo Ferro Fini

Gepostet von Roberto Ciambetti am Dienstag, 12. November 2019

Αν μη τι άλλο δεν θα παραπονεθούν ποτέ ξανά ότι δεν έχει δροσιά.

Best of internet