Quantcast
THE STREAM

Με μία λυρική φουρτούνα στο Instagram απάντησαν Λιάγκας και Γκαγκάκη στους haters

Οι δύο τηλεπερσόνες έκαναν προσωρινή στροφή στην ποιηση καθώς περιμένουν τις επόμενες εξελίξεις


THE NEWSROOM · 14 Νοεμβρίου 2019

Με μετεωρολογικού τύπου αναφορές αντιμετώπισαν την νέα κατάσταση ο Γιώργος Λιάγκας και τα μέλη του πάνελ του. Η νέα κατάσταση είναι αυτή που προέκυψε μετά τις αναμενόμενες συνέπειες (για τις οποίες γράφαμε χτες) της αυτοσχέδιας αναπαράστασης ασέλγειας που αποφάσισαν να κάνουν ζωντανά στον αέρα – και οι οποίες δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη εξ’ολοκλήρου, δεδομένου ότι δεν ξεκινήσει καν η Πειθαρχική Δίωξη από πλευράς ΕΣΗΕΑ.

Εκτός από τις δύο αποσύρσεις εταιρικών διαφημίσεων από την εκπομπή (με τις εταιρείες να ξεκαθαρίζουν ότι θέλουν να μην διαφημίζονται στην εκπομπή του Λιάγκα ), η εκπομπή της 7ης Νοεμβρίου, έχει φέρει επίσης μία πρόωρη παραίτηση. Η Κατερίνα Γκαγκάκη παραιτήθηκε χτες από τη θέση της υπεύθυνης του Τομέα Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων και λίγες ώρες μετά ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, με του οποίου το ψηφοδέλτιο είχε εκλεγεί, την έκανε δεκτή.

Αυτό είχε με τη σειρά του μία άλλη απροσδόκητη συνέπεια. Η Κατερίνα Γκαγκάκη, παρότι δεν έχει διευκρινιστεί αν παραιτήθηκε κι από τη θέση της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης και αναπληρώτριας προέδρου του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84, έγραψε ένα ολόκληρο ποιητικό κατεβατό με φόντο μία τρικυμισμένη θάλασσα και το οποίο περιέχει φράσεις όπως «κατακάθια καταιγίδας οι πεπατημένες» μαζί με κάτι hashtags:

«Advice to my younger self #60: Κοίτα να δεις λοιπόν πώς θα χουν τα πράγματα.
Θα ρθουν κάποιες μέρες που θα ξημερώνουν σκοτάδι.
Βαριές, αφόρητες, τσιμεντένιες. Μέρες, περίοδοι, στιγμές χωρίς κρατήματα, χειρολαβές και ασφάλεια. Κινούμενη άμμος οι σταθερές, κατακάθια καταιγίδας οι πεπατημένες. Θα τις ξέρεις, θα τις περιμένεις, θα καιροφυλαχτείς. Θα έχεις μάθει άλλωστε μέσα στα χρόνια να ερμηνεύεις τα σημάδια, να διαβάζεις τους οιωνούς, να ανασκουμπώνεσαι, να συγκεντρώνεσαι, να παραμονεύεις.
Θα έχεις μάθει. Ότι μόνο μόνη σου θα αποφασίζεις, μόνο πάνω σου θα ακουμπάς. Μόνο όταν το αξιολογείς η ίδια θα οπισθοχωρείς. Θα έχεις συνηθίσει.
Να μετράς και να μετριέσαι. Να ξεχωρίζεις τους άξιους, τους διάφανους, τους δοτικούς, τους παρόντες. Στα έργα. Στο εδώ, όχι το όταν και το αν. Με τον καιρό θα καταλάβεις. Θα αναγνωρίσεις , θα παραδεχτείς. Ότι θα σαι απο αυτές. Που πεισμώνουν. Που επιταχύνουν λαβωμένες. Και θέλουν και διεκδικούν. Χωρίς πλάτες. Δεν ξεχνάνε, περιμένουν.
Που όταν τις πληγώνουν, δίκαια ή άδικα, φωνάζουν από μέσα τους. Πολύ, σπαραχτικά, άγρια. Βουβά. Και αντεπιτίθενται στο χρόνο τους. Μόνες. Με δύναμη, ορμή και πάγο. Με απόσταση και συνέπεια. Με στοιχεία, αλλά χωρίς απωθημένο. Με συναίσθημα προσώπου αλλά καμμία έκφραση ψυχής.
Το κατέκτησαν, το τελειοποίησαν. Κι εσύ. #advice #lifequotes #life»

View this post on Instagram

Advice to my younger self #60: Κοίτα να δεις λοιπόν πώς θα χουν τα πράγματα. Θα ρθουν κάποιες μέρες που θα ξημερώνουν σκοτάδι. Βαριές, αφόρητες, τσιμεντένιες. Μέρες, περίοδοι, στιγμές χωρίς κρατήματα, χειρολαβές και ασφάλεια. Κινούμενη άμμος οι σταθερές, κατακάθια καταιγίδας οι πεπατημένες. Θα τις ξέρεις, θα τις περιμένεις, θα καιροφυλαχτείς. Θα έχεις μάθει άλλωστε μέσα στα χρόνια να ερμηνεύεις τα σημάδια, να διαβάζεις τους οιωνούς, να ανασκουμπώνεσαι, να συγκεντρώνεσαι, να παραμονεύεις. Θα έχεις μάθει. Ότι μόνο μόνη σου θα αποφασίζεις, μόνο πάνω σου θα ακουμπάς. Μόνο όταν το αξιολογείς η ίδια θα οπισθοχωρείς. Θα έχεις συνηθίσει. Να μετράς και να μετριέσαι. Να ξεχωρίζεις τους άξιους, τους διάφανους, τους δοτικούς, τους παρόντες. Στα έργα. Στο εδώ, όχι το όταν και το αν. Με τον καιρό θα καταλάβεις. Θα αναγνωρίσεις , θα παραδεχτείς. Ότι θα σαι απο αυτές. Που πεισμώνουν. Που επιταχύνουν λαβωμένες. Και θέλουν και διεκδικούν. Χωρίς πλάτες. Δεν ξεχνάνε, περιμένουν. Που όταν τις πληγώνουν, δίκαια ή άδικα, φωνάζουν από μέσα τους. Πολύ, σπαραχτικά, άγρια. Βουβά. Και αντεπιτίθενται στο χρόνο τους. Μόνες. Με δύναμη, ορμή και πάγο. Με απόσταση και συνέπεια. Με στοιχεία, αλλά χωρίς απωθημένο. Με συναίσθημα προσώπου αλλά καμμία έκφραση ψυχής. Το κατέκτησαν, το τελειοποίησαν. Κι εσύ. #advice #lifequotes #life

A post shared by Katerina Gagaki (@gagakia) on

Το ύφος Πυθίας συνεχίστηκε και στα σχόλια, ένα στυλ ομολογουμένως αρκετά διαφορετικό από τα «μήπως έσταζε το ταβάνι;» που έλεγε στην εκπομπή:

Αρκετά απλούστερη είναι η φάση του Γιώργου Λιάγκα, αν κρίνουμε από το δικό του story. Ο παρουσιαστής ανέβασε μία εικόνα πρωινής λιακάδας μετά τη χτεσινή βροχή, με τη λεζάντα να είναι «μετά την καταιγίδα, πάντα η μέρα είναι πιο όμορφη», το οποίο μπορείτε να πάρετε όπως θέλετε:

Κάποιοι άλλοι βέβαια (όχι εμείς) σίγουρα θα σχολιάσουν ότι άλλα πράγματα συμβαίνουν μετά τη βροχή:

Το περιστατικό εκσπερμάτωσης φοιτητή πάνω σε φοιτήτρια στην βιβλιοθήκη του ΑΠΘ είναι μια ακόμα καταγραφή παρενόχλησης…

Gepostet von Κιουρί-at am Dienstag, 12. November 2019

Best of internet