Quantcast
THE STREAM

Μία δίωξη από την ΕΣΗΕΑ και δύο αποσύρσεις διαφημίσεων κέρδισε ήδη ο Γιώργος Λιάγκας

Στις δύο συγγνώμες έχει ήδη φτάσει ο γνωστός παρουσιαστής εν αναμονή των επόμενων εξελίξεων σε βάρος του


THE NEWSROOM · 13 Νοεμβρίου 2019

Συνέπειες φαίνεται πως θα έχει για τον Γιώργο Λιάγκα, την εκπομπή του και το καστ της η ψύχραιμη επιλογή τους να ξεραθούν στα γέλια ζωντανά στον αέρα με την υπόθεση ασέλγειας στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Το εκλεκτό αυτό επιτελείο της μεσημεριανής ζώνης έκανε ό,τι μπορούσε για να μας δώσει κάτι πρωτοποριακό στο πως χειριζόμαστε τέτοια ζητήματα, όμως το κοινό δεν φάνηκε να ψήνεται ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να διακινούνται μέχρι και καταγγελίες για το ΕΣΡ ή η ηλεκτρονική φόρμα για να τις κάνει ο κόσμος μόνος του

Αυτό είναι το ιστορικό πλέον ντοκουμέντο:

Η μαζική αναφορά του ΕΣΡ κάποια μακρινή σχέση πρέπει να έχει με την απολογία του Γιώργου Λιάγκα. Την επόμενη μέρα, ο ίδιος και οι υπόλοιποι συντελεστές της εκπομπής ζήτησαν συγγνώμη, δήλωσαν ότι το παράκαναν και τόνισαν ότι ήταν απλά μια άτυχη στιγμή:

«Μια τέτοια πράξη είναι απολύτως καταδικαστέα από όλους. Εμείς εδώ ως εκπομπή κάναμε ένα λάθος χθες. Το συγκεκριμένο θέμα το αντιμετωπίσαμε σαν να ήμαστε σε ένα καφενείο σε μια παρέα, γιατί έχει και μία αστεία διάσταση.

Κάναμε μια πλάκα χωρίς να δείξουμε τη ξεκάθαρη θέση μας, ότι αυτό είναι απόλυτα καταδικαστέο. Επειδή στεναχωρήσαμε κάποιους τηλεθεατές, να πούμε ότι δεν το θέλαμε. Η θέση μας είναι αυτή και δεν θα μπορούσε να είναι άλλη.»

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν η Ελένη Τσολάκη και η Κατερίνα Γκαγκάκη, με τη δεύτερη ειδικά να μιλά για ένα λάθος που θα ήθελε «να λήξει εδώ». Μάλλον όμως δε θα λήξει εδώ, καθώς υπάρχει περίπτωση αρκετοί να μην πείστηκαν από την απολογία του Γιώργου Λιάγκα, ο οποίος μόλις λίγες βδομάδες νωρίτερα είχε ονομαστεί «τηλεπαιχνιδοκαρνάβαλος» από την Τζένη Χειλουδάκη για μία άλλη τελείως ανθρώπινη συμπεριφορά.

Για την ακρίβεια, η Ελένη Ανδριανού, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, ανέφερε στα social media πως τη Δευτέρα 11/11 το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο συνεδρίασε για την εκπομπή του Λιάγκα και αποφάσισε ομόφωνα να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά του παρουσιαστή. Αυτό θα έχει σίγουρα κάποιες συνέπειες, όπως την προσωρινή ή μόνιμη διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ:

Το Πρωτοβαθμιο Πειθαρχικο της ΕΣΗΕΑ ασκησε σημερα διωξη κατα του Γ Λιαγκα …Η αποφαση ηταν ομοφωνη

Gepostet von Ελενη Ανδριανου am Montag, 11. November 2019

Το αποτέλεσμα ήταν ο Λιάγκας να ζητήσει μία δεύτερη συγγνώμη χτες Τρίτη 12/11, όπου είπε ότι καλό θα ήταν να του την αναγνωρίσουν (και να γλιτώσει τα τραβήγματα):

«Όπως και το συγγνώμη είναι ανθρώπινο και πρέπει να γίνεται δεκτό κάποιες φορές. Ειδικά άμα είναι ξεκάθαρο και ειλικρινές. Και το ξαναλέμε πάλι, δεν έχουμε πρόβλημα»

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Enimerosi24, δύο εταιρείες επέλεξαν να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την εκπομπή του Λιάγκα συγκεκριμένα (και όχι από το κανάλι) – με τη μία μάλιστα να είναι πολυεθνικός κολοσσός, κάτι που δεν ακούγεται ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Ο παρουσιαστής δεν είναι ο μόνος πάντως που έχει μπλέξει με αυτή την ιστορία.

Η Κατερίνα Γκαγκάκη έχει επίσης θεματάκια, καθώς η αρχική συγγνώμη που είχε δηλώσει την επόμενη μέρα δεν φάνηκε ούτε αυτή να συγκινεί. Το θέμα εδώ είναι ότι η κ. Γκαγκάκη δεν είναι απλά μία πανελίστρια, αλλά δημοτική σύμβουλος του Δ. Αθηναίων με την παράταξη του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης και αναπληρώτρια πρόεδρος του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 – το αποτέλεσμα ήταν πολλοί και διάφοροι να ζητήσουν να απομακρυνθεί από το σχετικό με τον πολιτισμό πόστο της.

Είχαμε την ελπίδα πως είτε η κα Γκαγκάκη, προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης, είτε ο Δήμαρχος Αθηναίων,…

Gepostet von Παύλος Γερουλάνος am Dienstag, 12. November 2019

Τελικά η Κατερίνα Γκαγκάκη έθεσε σήμερα την παραίτησή της στη διάθεση του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Μπακογιάννη, ο οποίος την έκανε δεκτή «για λόγους ευθιξίας». Σε κάθε περίπτωση, μόνο ένας τολμηρός φάνηκε να μην ψήνεται έστω για το ξεκάρφωμα να κάνει αυτοκριτική: Ο Δημήτρης Παπανώτας, ο οποίος μάλιστα επέστρεψε σε άπταιστα Γαλλικά (μαζί με το πιο εμπνευσμένο “φασισταριό“) την κριτική που του έκανε μία γυναίκα στο Instagram:

Ακούγεται λίγο δραματική η κατάσταση του πάνελ της εκπομπής, δεν αντιλέγουμε, από την άλλη βέβαια μπορεί κάποιος να το βρίσκει πολύ αστείο.

Best of internet