Quantcast
THE STREAM

16χρονος Κρητικός βγάζει ψεύτικο γκάνι στο σχολείο, σημαδεύει συμμαθητή του

Πανικός επικράτησε στο σχολείο μέχρι να εξακριβωθεί ότι το όπλο παραδόξως δεν ήταν αληθινό


THE NEWSROOM · 13 Νοεμβρίου 2019

Κάθε μέρα είναι ένα βήμα και προς την κορυφή του Έβερεστ της ψυχραιμίας για την Κρήτη, όπως όλα δείχνουν. Αυτό αποδεικνύει μια σημερινή εξέλιξη από την περιοχή της Μεσσαράς, η οποία μάλιστα αφορά την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα: Για κάποιον σίγουρα σημαντικό λόγο που δεν έχει διευκρινιστεί, ένας μαθητής τράβηξε ψεύτικο γκάνι μέσα στο μάθημα.

Το αποτέλεσμα ήταν οι παρευρισκόμενοι στο ΕΠΑΛ Μοιρών μαθητές και εκπαιδευτικοί να φρικάρουν μέχρι να καταλάβουν ότι ήταν ψεύτικο, ενώ ο μαθητής δεν πυροβόλησε καν με τη ρέπλικά του – απλά στόχευσε ένα συμμαθητή του. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο κουμπουροφόρος νέος είναι 16 χρονών και ανήκει στην Α’ Τάξη – δεν ήταν κανένα παιδάκι.

Το ΕΠΑΛ Μοιρών

Η έλλειψη ψυχραιμίας συνεχίστηκε ακάθεκτη καθώς ενημερώθηκε τόσο η Αστυνομία, όσο και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, ενώ το μόνο που είχε κάνει ο 16χρονος ήταν να απειλήσει με το ψεύτικο όπλο έναν συμμαθητή του από τη Γ’ τάξη. Αυτό ώθησε τους γονείς του μεγαλύτερου παιδιού να καταγγείλουν το περιστατικό και μετά από τις διαδικασίες που αναφέρθηκαν, ο 16χρονος shooter κατέληξε στο τμήμα, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι γονείς του.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό με όπλα και ανήλικα είχε γίνει μόλις ένα μήνα νωρίτερα, στο οποίο βέβαια ένα σπίτι με ανήλικα παιδιά γαζώθηκε από έναν ενήλικο από άλλη οικογένεια. Το συμβάν έχει επιβεβαιωθεί από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Μανώλη Καρτσωνάκη, ο οποίος δήλωσε ότι τέτοια πράγματα είναι καταδικαστέα και ανεπίτρεπτα εντός κι εκτός των σχολείων.

Σε λίγο θα μας πει ότι δεν επιτρέπονται ούτε στον πόλεμο, έτσι όπως πάει.

(πηγή)

 

Best of internet