Quantcast
THE STREAM

Δραματικό Ρεκόρ Γκίνες με τη μεγαλύτερη παρτίδα Γκρινιάρη έκαναν 418 μαθητές στη Δράμα

Τέσσερα δημοτικά σχολεία της περιοχής ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σαρώσουν τον κόσμο των επιτραπέζιων


THE NEWSROOM · 12 Νοεμβρίου 2019

Στο τσεπάκι της τα έχει τα Ρεκόρ Γκίνες η χώρα μας όπως όλα δείχνουν, αν δεν έχει μετατραπεί η ίδια σε ένα γιγάντιο ρεκόρ. Κάθε τρεις και λίγο εμφανίζεται ένα καινούριο, με τη γκάμα των διακρίσεων να ξεκινά από ρεκόρ push-ups πάνω σε ιατρικές μπάλες μέχρι τη μεγαλύτερη τηγανιά πατάτες του πλανήτη – κοινώς, έχουμε για όλα τα γούστα.

Αυτή τη φορά μάλιστα ένα ρεκόρ έπεσε από παιδιά Δημοτικού, δείχνοντας ότι έχουμε και στις μικρές κατηγορίας δύναμη. Πιο συγκεκριμένα, 418 μαθητές από τέσσερα δημοτικά της Δράμας (το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, με μαθητές κι από το 3ο και το 7ο Δημοτικό) έπαιξαν όλοι μαζί την περασμένη άνοιξη μια τεράστια παρτίδα από το επιτραπέζιο «Γκρινιάρης» – με το θέμα της παρτίδας να είναι το αρκετά επεξηγηματικό «Τα περισσότερα παιδιά που παίζουν ταυτόχρονα το ίδιο επιτραπέζιο παιχνίδι».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Το ρεκόρ έχει ήδη εορταστεί με τα προβλεπόμενα αναψυκτικά και τοστ μπόμπες από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς το κλειστό αθλητικό γυμναστήριο της Δράμας. Στη φάση παραβρέθηκε και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη για να παραδώσει το βραβείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Ζαχαράκη συνεχάρη τους μαθητές επειδή μεταξύ άλλων παράτησαν τα τάμπλετ όπου παίζουν αυτά τα Fruit Ninja:

«Τα σχολεία αυτά έκαναν ένα βήμα πέρα από την καθημερινότητα της σχολικής τάξης· με μια πολύ καινοτόμα δραστηριότητα, η οποία έκανε τους μαθητές να αφήσουν για λίγο στην άκρη τις οθόνες των κινητών, των τάμπλετ, και των υπολογιστών, και να δουλέψουν συνεργατικά, περνώντας ένα μήνυμα πολύ πιο ουσιαστικό και συμβολικό, απλά από την επίτευξη ενός εξόχως σημαντικού Ρεκόρ Γκίνες.

«Το γεγονός ότι δούλεψαν όλοι μαζί οι μαθητές, πέρασαν το μήνυμα ότι συνεργαζόμενοι και ενωμένοι, μπορούμε. Πέρα από κάθε διαφορά που μπορεί να έχουμε, δουλεύοντας μαζί, οποιαδήποτε διαφορά μπορεί να υπερκεραστεί.»

Οι 418 μαθητές του 1ου και 2ου δημοτικού, με τη βοήθεια μαθητών του 3ου και 7ου δημοτικού της Δράμας έπαιξαν ταυτόχρονα…

Gepostet von Sofia Zacharaki am Freitag, 8. November 2019

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη βράβευση 418 παιδιών Δημοτικού που έπαιζαν Γκρινιάρη από την υφυπουργό Παιδείας ανταποκρίνεται σε σαφως πιο έγκυρη διάκριση από την βράβευση που έκανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για μία επιστήμονα που κάποια μακρινή σχέση είχε με τη NASA.

Best of internet