Quantcast
THE STREAM

Η Νέα Δημοκρατία κατεβάζει νόμο για να μην ξαναβρίσεις την Παναγία, τα μαζεύει σε μία μέρα

Το σχέδιο να μετατραπεί η χώρα στο κατηχητικό που πάντα ονειρευόμασταν μάλλον θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμη


THE NEWSROOM · 12 Νοεμβρίου 2019

Αν νομίζατε ότι θα συνεχίζατε να λέτε επ’αόριστον ΓΤΧΣ και άλλα τέτοια ασέβαστα, ήρθε η ώρα να επανέλθετε γρήγορα στην πραγματικότητα. Μετά από πέντε ολόκληρους μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων η χώρα είχε γίνει ολόκληρη ένα άθεο λεσβιακό μπαχαλοσατανιστικό σοβιέτ λόγω της αφαίρεσης των άρθρων περί βλασφημίας θρησκειών και περιύβρισης νεκρών, θα επιβληθεί ξανά η τάξη, τουλάχιστον στο μέτωπο των χριστοπαναγιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας δήλωσε χθες Δευτέρα 11/11 ότι επαναφέρεται η διάταξη περί κακόβουλης βλασφημίας και καθύβρισης θρησκευμάτων, η οποία προβλέπει φυλάκιση μέχρι δύο χρονάκια. Η σχετική νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε ανέφερε τα εξής:

2. Επαναφέρεται η κακόβουλη βλασφημίας και καθύβριση θρησκευμάτων (αρ. 198 ΠΚ). Προβλέπει φυλάκιση έως 2 έτη όποιος κακόβουλα καθυβρίζει τον θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη Εκκλησία ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα.

Ο υπουργός τόνισε μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να πιστέψουμε ότι η κυβέρνηση κοιτά στο παρελθόν ή κάτι τέτοιο (στο κάτω κάτω υπάρχουν σύγχρονες θεοκρατίες όπως η Σαουδική Αραβία). Προς Θεού, δηλαδή:

«Μακριά από εμένα η επιστροφή σε μια αναχρονιστική άποψη. Πείτε μου όμως, με όλα αυτά τα οποία είδαμε, το τελευταίο χρονικό διάστημα, να υφίστανται, με την εγκατάσταση μεταναστών-προσφύγων, σε βασικές δομές που δημιουργούνται και στην ενδοχώρα, και με τα προβλήματα που κάποιες τοπικές κοινωνίες αρχίζουν να διαμορφώνουν, μια και δεν υπάρχει και γενικότερη κουλτούρα, δεν πρέπει να προστατεύσουμε τις πραγματικές ελευθερίες των ανθρώπων;

Κάνουμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις, συγκεκριμένες αλλαγές, όχι με καμία πρόθεση να επιστρέψουμε στο παρελθόν, αλλά με πρόθεση να διαφυλάξουμε τα πραγματικά δικαιώματα και τις πραγματικές ελευθερίες των πολιτών. Όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως φυσικά πολιτικού πιστεύω, και φυσικά ανεξαρτήτως θρησκευτικού πιστεύω. Αυτό σημαίνει μια σύγχρονη ευνομούμενη ευρωπαϊκή πολιτεία. Δηλαδή, μια ελεύθερη πολιτεία η οποία μπορεί να προστατεύει όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως της οποιαδήποτε κατεύθυνσης, του οποιουδήποτε θρησκευτικού δόγματος.»

Μπορεί η όλη δήλωση (η οποία αναφέρει και την εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων με έναν αρκετά αφηρημένο τρόπο, εδώ που τα λέμε) να επιδέχεται διαφόρων ερμηνειών, η Εκκλησία όμως λογικά θα την ερμηνεύσει με το δίκιο της κάπως έτσι:

 

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η προοπτική διαιώνισης της καύσης των Παστιτσίων στην πυρά για βλασφημία ενθουσίασε το Ίντερνετ:

ΖΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ*

Gepostet von Panos Sf am Montag, 11. November 2019

ΒΑΛΕ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΛΕΪ ΑΠ.

Gepostet von Βασίλης Ζαρίκος am Montag, 11. November 2019

Συνοψίζοντας τη Δευτέρα

Gepostet von Μάριος Τεπελένας am Montag, 11. November 2019

Damn

Gepostet von Giannis Alexopoulos am Montag, 11. November 2019

2 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ.

Gepostet von George Zervas am Montag, 11. November 2019

Εντωμεταξύ ο Μανώλης o Καψής ξύπνησε από την κρυογονική:

Κάποιοι βέβαια είδαν τη φάση να έχει προοπτικές:

Τελικά βέβαια ούτε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει το θάρρος να μας μετατρέψει στη χώρα – κατηχητικό που ονειρευόμασταν. Πριν περάσει καν μία μέρα, o υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η επίμαχη διάταξη με τη βλασφημία θα αποσυρθεί λόγω αντιδράσεων. Όπως δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο:

«Προβληματίζομαι πάρα πολύ. Δεν το κρύβω ότι μετά τον θόρυβο, που έχει προκληθεί, υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και βεβαίως είναι ένα ζήτημα που βλέπω με μεγάλη προσοχή. Θα δούμε από δω και πέρα πώς θα εξελιχθεί.»

Όταν οργίζεται ο Μανώλης Καψής αγαπητές φίλες και φίλοι, όλοι κάνουν πίσω.

Best of internet