Quantcast
THE STREAM

Τον Κορκονέα πίσω στη φυλακή πιθανόν να φέρει απόφαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η αιτιολόγηση για το κριτήριο πρότερου σύννομου βίου ήταν ανεπαρκής


THE NEWSROOM · 11 Νοεμβρίου 2019

Ανατροπή στην ομαλή και ήσυχη κοινωνική ζωή που κάνει εδώ και λίγους μήνες ο Επαμεινώνδας Κορκονέας απειλεί να φέρει η άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας που τον αποφυλάκισε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα. Ο δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν ήδη εκτός φυλακής στις 31 Ιουλίου, όταν η καταδίκη του σε δεύτερο βαθμό του είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του προτέρου συννόμου βίου.

Έτσι η ισόβια κάθειρξη είχε σπάσει για να αντικατασταθεί με μια ποινή 13 ετών, μεγάλο κομμάτι της οποίας είχε ήδη εκτίσει, καθώς είχε κάτσει 11 χρόνια μέσα και είχε κάνει και μεροκάματα που του αναγνωρίστηκαν. Αυτό θα έρχεται να αλλάξει η άσκηση αναίρεσης, της οποίας το σκεπτικό είναι ότι υπάρχει λανθασμένη ερμηνεία και ανεπαρκής αιτιολόγηση για το ελαφρυντικό – κλειδί, το οποίο για πολλούς ήταν αδικαιολόγητο στην περίπτωση του Κορκονέα, ο οποίος επιβάλλονταν έτσι κι αλλιώς να έχει σύννομο βίο επειδή ήταν αστυνομικός.

Το μπαλάκι τώρα πάει στο αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Αν αυτό συμφωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τότε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα πρέπει να ξαναδικαστεί συγκεκριμένα σχετικά με το ζήτημα της παροχής ελαφρυντικού: Το ζήτημα δεν θα είναι δηλαδή αν είναι ένοχος ή όχι, αλλά αν πρέπει να πάρει ελαφρυντικό. Αυτό με τη σειρά του θα κρίνει την ποινή που θα πάρει – το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να μπει ξανά στη φυλακή.

Αν πάντως ξαναμπεί στη φυλακή, θα μπορούσαν να του πούν «Συννόμη λάθος».

 

Best of internet